Cutiile cu Santal pot fi "imbogatite" cu stafilococi sau E. Coli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O data cu venirea caldurii, creste necesarul organismului de lichide. Totusi, ar trebui sa fim atenti atunci cand alegem sticla sau cutia de suc. Medicii epidemiologi avertizeaza asupra riscului de

O data cu venirea caldurii, creste necesarul organismului de lichide. Totusi, ar trebui sa fim atenti atunci cand alegem sticla sau cutia de suc. Medicii epidemiologi avertizeaza asupra riscului de imbolnaviri in cazul consumului sucului Santal, la cutie. Sistemul de desfacere a cutiei este hiba. Cutia se desigileaza in interior si degetul consumatorului poate "imbogati" continutul cu stafilococi. "Prin deget se pot transmite stafilococi, Salmonella sau E. Coli. Daca sucul este consumat imediat dupa deschidere, individul nu pateste nimic. In cazul in care sucul este lasat 2-3 ore la temperatura mediului ambiant, apar in suc enterotoxinele", explica medicii epidemiologi. De la un astfel de suc contaminat, consumatorul se poate alege cu o boala diareica acuta, nu foarte grava, dar extrem de neplacuta. Medicii sfatuiesc consumatorii sa se spele pe maini inainte de manipularea alimentelor. Mai trebuie mentionat ca sucurile sunt puse pe piata pe raspunderea producatorului, dupa cum ne-a informat Institutul de Sanatate Publica. Desi am incercat sa aflam de la Parmalat Romania daca pe alte piete sucurile Santal sunt comercializate in acelasi tip de ambalaj, conducerea companiei nu ne-a oferit nici un raspuns.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite