Curtea Supremă motivează retrimiterea dosarului "Zambaccian"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul Zambaccian a fost retrimis la DNA pentru refacerea urmăririi penale. Curtea Constituţională a hotărât că şi foştii miniştri trebuie cercetaţi conform prevederilor Legii

Dosarul Zambaccian a fost retrimis la DNA pentru refacerea urmăririi penale. Curtea Constituţională a hotărât că şi foştii miniştri trebuie cercetaţi conform prevederilor Legii răspunderii ministeriale, şi nu după normele de drept comun - aşa cum s-a întâmplat în cazul fostului premier Adrian Năstase (foto).

Instanţa supremă a subliniat, astfel, că decizia Curţii Constituţionale se aplică direct, dosarul "Zambaccian" fiind cel în care s-a ridicat excepţia neconstituţionalităţii anchetei. "În consecinţă, admiterea unei excepţii de neconstituţionalitate într-o anumită cauză trebuie să producă efecte chiar în acea cauză", arată magistraţii. Instanţa supremă a stabilit că efectele juridice ale deciziei Curţii Constituţionale se răfrâng, pe de o parte, nemijlocit şi direct, chiar în cauza în care a fost invocată. (Liliana Năstase)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite