Curtea Constituţională a dat "verde" pentru lămurirea averii dobândite de DIP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul privind averea deputatului Dan Ioan Popescu (foto) va reîncepe la instanţa supremă, după ce, ieri, Curtea Constituţională a respins excepţiile de neconstituţionalitate ridicate de

Procesul privind averea deputatului Dan Ioan Popescu (foto) va reîncepe la instanţa supremă, după ce, ieri, Curtea Constituţională a respins excepţiile de neconstituţionalitate ridicate de avocaţii fostului ministru al industriilor. Procesul averii lui Dan Ion Popescu a fost suspendat în 19 septembrie 2006, pentru a se verifica neconstituţionalitatea sau constituţionalitatea mai multor articole din Legea 115 privind controlul averilor demnitarilor, printre care şi prevederea ca averile dobândite ilicit să fie confiscate. Potrivit Constituţiei, orice bun beneficiază de prezumţia de a fi licit şi poate fi confiscat, numai în mod excepţional, dacă există dovada că a fost dobândit prin comiterea unei infracţiuni.

Dosarul a ajuns la Curtea Constituţională după ce chiar procurorul de şedinţă a cerut acest lucru, iar dacă numai un articol era declarat neconstituţional, procesul lui Dan Ioan Popescu era anulat. Fostul ministru al industriilor şi soţia sa, Elena Popescu, sunt judecaţi, după ce Comisia specială de cercetare a averilor din cadrul instanţei supreme a constatat că aceştia nu pot justifica 46 miliarde de lei din veniturile obţinute în mandatul de ministru al lui Dan Ioan Popescu din 2001- 2004, perioadă în care au cumpărat 23 de imobile şi terenuri situate în Azuga şi Bucureşti.

În cazul în care instanţa va menţine decizia Comisiei, DIP riscă să rămână fără o parte de avere pe care nu o poate justifica.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite