"Cursele de amatori trebuie să se desfăşoare în spaţii închise"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

- Cine credeţi că este de vină pentru accidentul de la Galaţi?- De vină sunt atât cei care organizează acest gen de competiţii fără să aibă o experienţă în domeniu, dar şi

- Cine credeţi că este de vină pentru accidentul de la Galaţi?
- De vină sunt atât cei care organizează acest gen de competiţii fără să aibă o experienţă în domeniu, dar şi autorităţile locale care permit prea uşor desfăşurarea lor. Există în lume două federaţii, şi la moto şi la auto, care elaborează reguli stricte pentru astfel de competiţii. Piloţii au licenţe pe grade, care arată pregătirea şi profesionalismul lor. În mod cert, un amator nu are voie să facă curse de viteză cu spectatori pe margini. În România însă, orice SRL poate să primească aprobarea autorităţilor.
- Cum ar trebui organizate astfel de competiţii?
- Aceste curse de amatori ar trebui să se desfăşoare în spaţii închise, cu tribune amenajate, în care spectatorii să se afle la distanţă de circuit, pentru a fi în deplină siguranţă. Eu cred că, după ce noul Cod Rutier va intra în vigoare, lucrurile se vor mai aşeza şi în acest domeniu.
- Care credeţi că ar fi cauza numărului mare de victime ale accidentelor din ultima perioadă?
- În primul rând, este vorba de inconştienţa celor care le produc. Apoi, în România, semnalizarea rutieră este defectuoasă, iar calea rutieră nu a păşit încă în secolul în care trăim. Autoturismele au crescut foarte mult în performanţe în ultimii ani, dar nu există drumuri pe măsură.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite