Curs de înjurături la Universitatea "Petre Andrei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o sută de studenţi şi profesori de la Universitatea particulară "Petre Andrei" din Iaşi au blocat ieri-dimineaţă accesul în clădire. Profesorul Doru Tompea şi susţinătorii săi nu

Peste o sută de studenţi şi profesori de la Universitatea particulară "Petre Andrei" din Iaşi au blocat ieri-dimineaţă accesul în clădire. Profesorul Doru Tompea şi susţinătorii săi nu l-au lăsat să intre în universitate pe rectorul Niculae Niculescu şi pe studenţii care îl însoţeau.

"Avem hotărâri definitive care demonstrează că Niculescu nu are ce căuta în fruntea Universităţii <> . Să plece şi să ne lase în pace", susţine Doru Tompea. Studenţii care trebuiau să susţină ieri examene au fost trimişi acasă, iar, la un moment dat, cele două tabere au ajuns să se împingă, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor.


În final, protestatarii au convenit ca, pe 19 februarie, să aibă o nouă rundă de discuţii, în prezenţa ministrului educaţiei, Cristian Adomniţei. Scandalul durează din 2003, când Niculae Niculescu s-a instalat în funcţia de rector al Universităţii "Petre Andrei" după ce ONG-ul său, Fundaţia Academică "Petre Andrei", a fuzionat cu Universitatea "Apollonia". Deşi a fost invalidat de trei minişti ai educaţiei, Niculae Niculescu nu a renunţat la funcţia sa. (Iulian Bănilă)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite