UPDATE „Curiosul“ a pornit spre Marte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robotul ''Curiosity'' a pornit spre Marte
Robotul ''Curiosity'' a pornit spre Marte

„Curiosity“, un robot care transportă un laborator independent spre Marte, a pornit spre planeta roşie, ataşat de nava Atlas V, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul NASA. Ansamblul a părăsit în siguranţă baza de la Cape Canaveral.

17.53: Urmează o călătorie îndelungată în spaţiu pentru roboţel. NASA a anunţat că acesta ar putea ateriza pe Marte în august 2012.

17.46: Într-o carcasă specială care îl protejează de căldura şi de radiaţiile soarelului, „Curiosity“ s-a desprins de navetă şi a pornit singur spre Marte. Aplauzele de bucurie ale specialiştilor au zguduit punctul de observaţie de la Cape Canaveral.

17.34: Robotul este încă prizonierul gravitataţiei Pământului pentru următoarele minute. În curs va intra în drum drept spre Marte.

17.13: „Curiosity“ este propulsat acum de motorul Centaur, care şi-a încetat prima fază de zbor şi a luat o pauză de 20 de minute, după care se va reaprinde pentru a continua expediţia spre Marte.

Robotul are la bord zece instrumente de precizie care vor studia suprafaţa marţiană de o manieră neîncercată până în prezent, încercâns să afle dacă Marte poate susţine viaţa microbiană.

„Curiosity“ este mai mare decât orice alt roboţel trimis în misiune pe planeta roşie, fiind de mărimea unei maşini de teren.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite