Curentul şi gazele se vor scumpi cu cel mult 3% în 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datorită intrării reactorului 2 de la Cernavodă în funcţiune, electricitatea nu se va scumpi la 1 ianuarie 2008. O decizie în ceea ce priveşte o posibilă majorare a preţului gazelor

Datorită intrării reactorului 2 de la Cernavodă în funcţiune, electricitatea nu se va scumpi la 1 ianuarie 2008. O decizie în ceea ce priveşte o posibilă majorare a preţului gazelor naturale, la aceeaşi dată, nu a fost încă luată.

Per ansamblul anului viitor, obiectivul Ministerului Economiei şi Finanţelor este ca, la cele două utilităţi, combinate, creşterile de preţ să nu fie mai mari de 2-3%, a declarat, pentru "Adevărul", ministrul Varujan Vosganian.

Ministrul finanţelor a afirmat că, în acest moment, analizează împreună cu Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) strategia privind preţurile în anul 2008.

"Dacă ar fi să facem o combinaţie între gazele naturale şi electricitate, obiectivul nostru este ca majorările pe cele două, cumulate, să fie sub rata prognozată a inflaţiei. Adică pe tot anul 2008, la gaz plus energie electrică, cumulate, să nu avem o creştere mai mare de 2%, până la 3%", a explicat Vosganian.

Potrivit proiectului de buget pe anul viitor, ţinta de inflaţie a fost stabilită la 3,8%, plus/minus 1%, în timp ce ultima estimare a BNR este de 4,3%. Vosganian a mai spus că analizele actuale arată că la începutul anului viitor nu vor exista creşteri de preţ la energie electrică.

"Având în vedere apariţia reactorului 2 de la Cernavodă, condiţiile climatice favorabile în a doua parte a anului şi modul în care ne-am pregătit pentru programul de iarnă putem intra în 2008 fără niciun fel de majorare la energia electrică", a declarat Vosganian.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite