Curcanul, cea mai slabă carne de pasăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vara, când temperaturile urcă peste 30 de grade, nutriţioniştii ne recomandă o dietă uşoară, dar bogată în proteine şi vitamine. Carnea de curcan corespunde pe deplin acestor

Vara, când temperaturile urcă peste 30 de grade, nutriţioniştii ne recomandă o dietă uşoară, dar bogată în proteine şi vitamine. Carnea de curcan corespunde pe deplin acestor cerinţe.

Actualul Ghid al caloriilor, carbohidraţilor şi colesterolului menţionează că pieptul de curcan, fără pieliţă, este cea mai slabă carne de pasăre.

O porţie (100 g) conţine sub un gram de grăsimi. În schimb, aceeaşi cantitate este o excelentă sursă de proteine (26) şi vitamine din Complexul B, un tonic al sistemului nervos. Copanele de curcan, fiind mai grase, sunt mai savurate de amatorii de carne grasă.

De aceea, pentru a-i spori savoarea pieptului de curcan, îl preparăm cu multe condimente proaspete sau cu sosuri de fructe revigorante - de mere, vişine sau piersici. Şi carnea tocată de curcan este săracă în grăsimi şi reprezintă o alternativă la carnea de vită.

Friptură de curcan cu sos de piersici

Timp de preparare: 45 de minute. Calorii: 120/porţia

Ingrediente pentru friptură: un piept de curcan, 9 linguri ulei de măsline, o linguriţă de mentă uscată, 10 linguri suc de morcovi, mere şi vin alb

Ingrediente pentru sos: 500 g piersici, 3 linguri suc de roşii, o lingură ulei de măsline, 5 linguri de apă plată

Preparare: pieptul de curcan, spălat şi pârlit, va fi pus la cuptor într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Carnea va fi stropită periodic cu sucul amestecat cu vin şi ulei în care am adăugat frunzele de mentă, măcinate pulbere. Separat, preparăm un suc din piersici, pe care-l amestecăm cu celelalte ingrediente pentru sos şi îl punem la foc mic, timp de 5 minute. Fiecare porţie de friptură o asezonăm cu acest sos.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite