Curca nu e ca găina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

clasificate, le oferim pe această cale profesioniştilor de la SRI câteva indicii. Astfel, deşi găina s-ar putea deghiza în curcă, dacă poartă tocuri, curca nu va putea ajunge la înălţimea

clasificate, le oferim pe această cale profesioniştilor de la SRI câteva indicii. Astfel, deşi găina s-ar putea deghiza în curcă, dacă poartă tocuri, curca nu va putea ajunge la înălţimea unei găini decât dacă îşi taie picioarele. E drept că găina ar putea folosi un fel de perucă, păcălind filajul care se aşteaptă ca aceasta să aibă penaj subţire, nu abundent, cum îl are curca. Cât priveşte greutatea, aici experţii nu au ce face dacă perfida curcă s-a apucat de slăbit şi a ajuns, de la 8-20 kilograme, la 1,5-4 kile. Ar mai fi, desigur, paşaportul. Dacă nu e falsificat, acesta va arăta că găina e originară din Asia, iar curca provine dintr-o familie din America de Nord. În rest, atentatoarele seamănă, cei doi ochi, două aripi şi un singur cioc putând duce uşor la confuzii.

În urmă cu o lună şi jumătate, preşedintele Traian Băsescu lăuda la scenă deschisă activitatea Serviciului Român de Informaţii. Astăzi, atitudinea sa este diametral opusă. Cea mai mare gafă din Raportul "Aviara", care incrimina importurile din Ungaria pentru reapariţia H5N1, a fost confuzia între găină şi curcă.

"Sunt total dezamăgit. Raportul SRI reflectă un tip de cârdăşie între autorităţile locale şi SRI din zona Braşov"
Traian Băsescu
Mai 2006

"Aliaţi importanţi ai ţării noastre au cuvinte extrem de bune la adresa SRI, iar imaginea serviciului în rândul societăţii civile s-a schimbat mult. Avem un serviciu de informaţii capabil să răspundă nevoii de protejare a cetăţeanului român"
Traian Băsescu
Aprilie 2006

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite