Curăţenia din Bucureşti, victimă a războiului din Consiliul General al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neînţelegerile din Alianţa D.A. a transformat şedinţa consiliului în sesiune de dispute politice Scandalul s-a iscat chiar la începutul şedinţei, când consilierii municipali nu au

Neînţelegerile din Alianţa D.A. a transformat şedinţa consiliului în sesiune de dispute politice

Scandalul s-a iscat chiar la începutul şedinţei, când consilierii municipali nu au votat proiectul de hotărâre al PNL prin care era vizată înlăturarea unor consilieri liberali care au trecut la PLD. Acest lucru l-a nemulţumit pe viceprimarul Ludovic Orban, care le-a cerut colegilor săi să se abţină la restul proiectelor de pe ordinea de zi.

Atitudinea liberalilor, dar şi a democraţilor au făcut ca mai multe proiecte, printre care şi strategia de salubrizare a oraşului, să fie amânate. Cele două grupuri au pus accent, sâmbătă, mai mult pe disputele politice şi nu pe dezvoltarea oraşului.

Platformiştii, butoiul cu pulbere

Disputa a început în momentul în care democraţii nu i-au susţinut pe liberali pentru invalidarea mandatelor a cinci membri PNL care au trecut în Partidul Liberal Democrat. "E o dovadă clară că PD a trădat interesele alegătorilor Alianţei", a spus viceprimarul Ludovic Orban.

Primarul Adriean Videanu are o altă explicaţie. "Proiectul propunea invalidarea celor cinci mandate, dar nu erau nominalizate şi persoanele care i-ar fi înlocuit pe cei cinci", adaugă edilul general.

REBU şi Apa Nova, motiv de scandal

Odată iscat, scandalul a lovit în mai multe proiecte de interes public. Proiectul privind strategia de salubrizare a fost amânat pentru că PNL şi PD nu s-au înţeles în privinţa viitorului societăţii REBU, în sectorul 1. Conducerea municipalităţii, care este şi acţionar la societatea de salubrizare, vrea ca aceasta să continue activitatea în sectorul amintit, iar primarul Chiliman reclamă că firma nu îşi face datoria. Spiritele s-au încins şi atunci când a fost vorba de activitatea societăţii Apa Nova.

Aici, Videanu a dat vina pe Dorin Băleanu, de la PNL, preşedintele Comisiei de utilităţi publice. După o şedinţă în care marile proiecte pentru dezvoltarea Capitalei au fost amânate, atât Adriean Videanu, cât şi Ludovic Orban, liderul liberalilor din administraţia locală, s-au războit şi după încheierea voturilor, organizând conferinţe de presă în care s-au acuzat reciproc de proastă colaborare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite