Cură de vitamine pentru nota 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mineralele şi extractele de plante măresc capacitatea de concentrare şi rezistenţa la stres În perioada examenelor, unii medici recomandă tinerilor să apeleze la vitamine şi minerale pentru

Mineralele şi extractele de plante măresc capacitatea de concentrare şi rezistenţa la stres

În perioada examenelor, unii medici recomandă tinerilor să apeleze la vitamine şi minerale pentru a face faţă stresului. Cafeaua şi ceaiul verde trebuie evitate.

Printre suplimentele care se găsesc în farmacii şi pe care specialiştii le recomandă în perioada examenelor se numără VitaMax, MemoPlus şi Ginkoprim. "În perioada premergătoare unor examene este ideal să se ia vitamine şi minerale pentru susţinerea în urma efortului depus.

Ideal este ca înainte cu o lună-două de perioada solicitantă să se urmeze o <> de astfel de suplimente, administrate o dată la două zile. Înainte de examen se poate mări doza la o capsulă pe zi", a explicat dr. Adam Silvia, medic homeopat la Clinica MementoMed din Capitală.

Magneziu pentru starea emoţională

"În cazul în care tinerii evită să ia vitamine de teama de a nu se îngrăşa, foarte eficiente sunt produsele pe bază de ginseng şi ginko biloba. Acestea îmbunătăţesc circulaţia cerebrală şi ne ajută să ne concentrăm mai bine şi să memorăm mai multe informaţii", a afirmat dr. Adam Silvia.

Potrivit acesteia, în perioadele stresante trebuie să combinăm produsele destinate întăririi memoriei şi a rezistenţei la învăţat cu cele pentru îmbunătăţirea stării emoţionale. În acest caz, sunt indicate produsele pe bază de magneziu, deoarece îi ajută pe tineri să depăşească stările de emoţie şi de tensiune.

Lapte cald pentru relaxare

"Studiul trebuie să se facă într-un mediu răcoros, departe de căldura excesivă. Trebuie să se acorde o atenţie deosebită şi alimentaţiei, deoarece trebuie îndepărtate din masa zilnică grăsimile şi produsele de tip fast-food.

În schimb, acestea pot fi înlocuite cu produsele lactate, deoarece sunt bogate în calciu şi provoacă o stare de linişte (în special dacă se bea o cană de lapte cald, seara înainte de culcare, când creierul este surescitat după ce a fost supus unui cumul de informaţii)", a explicat dr. Adam.

În opinia acesteia, la fel de important este climatul familial şi respectarea orelor de odihnă. Pentru o odihnă bună trebuie să se evite cafeaua, băuturile cu cofeină, energizantele, băuturile alcoolice, produsele artificiale şi ceiaul verde sau negru, deoarece, deşi pe moment au efectul scontat, în timp afectează sănătatea organismului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite