Cumpărăturile, obicei de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marile magazine livrează sărbătoarea Paştelui în ţiplă. De la cozonaci la ouă gata vopsite, totul se găseşte în galantare. Stilul de viaţă alert, dar şi timpul tot mai puţin

Marile magazine livrează sărbătoarea Paştelui în ţiplă. De la cozonaci la ouă gata vopsite, totul se găseşte în galantare.

Stilul de viaţă alert, dar şi timpul tot mai puţin petrecut în bucătărie au contribuit la stingerea treptată a tradiţiei şi înlocuirea ei cu isteria cumpărăturilor.

Ne trebuie aproximativ cinci ore pentru a ne face cumpărăturile complete pentru Paşte într-un hipermarket. Însă, în afară de timp, avem nevoie de foarte mult calm pentru a face faţă agitaţiei şi aglomeraţiei şi…bineînţeles, de o sumă consistentă de bani.

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, hipermarketurile din Capitală erau luate cu asalt de "întârziaţii" care au lăsat cumpărăturile pe ultima sută de metri. Într-un magazin din zona Unirii, aşa cum era de aşteptat, "bătălia" se dădea în faţa raionului cu cozonaci şi pască, unde, la rând, aşteptau peste 100 de persoane.

"Alo! Dă-i telefon Rodicăi şi spune-i să îşi cumpere singură cozonaci pentru că eu nu mai stau la coadă!", se văita la telefon un domn trecut de 50 de ani, exasperat de faptul că de o oră nu înaintase mai mult de zece paşi.

Carnea de porc, preferată celei de miel

O altă coadă, ce-i drept mai mică, era în faţa raionului de carne. Surprinzător, cel mai bine se vindea carnea de porc, ca şi cum am fi fost în ajunul Crăciunului. "Preţurile sunt cam piperate la pulpa de miel, prefer mai degrabă un file de porc fără os, la acelaşi preţ.

De vreo doi ani nu am mai cumpărat miel de Paşte, însă nu simt că aş întoarce spatele tradiţiei", a spus o doamnă. În timp ce femeile erau preocupate de asigurarea bucatelor tradiţionale, bărbaţii erau împrăştiaţi printre rafturile cu băuturi. Cele mai căutate erau vinurile roşii seci şi cele roze.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite