Cumpărături de Paşte noaptea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce hipermarketurile clujene sunt mai libere dimineaţa, cele din Timişoara nu suferă de înghesuială pentru că bănăţenii preferă magazinele din Ungaria. Ieşenii lasă însă

În timp ce hipermarketurile clujene sunt mai libere dimineaţa, cele din Timişoara nu suferă de înghesuială pentru că bănăţenii preferă magazinele din Ungaria. Ieşenii lasă însă cumpărăturile pe ultima sută de metri, adică în ziua de salariu

Bucureştenii sunt cei mai stresaţi la capitolul cumpărături de Paşte. Aglomeraţia din hipermarketuri şi cozile interminabile îi determină să prefere shoppingul de noapte. Marile complexuri comerciale şi-au adaptat deja programul la nevoile clienţilor, Metro şi Cora având orar non-stop în anumite zile.


Dimineaţa este cel mai recomandat interval orar pentru clujenii care vor să îşi facă cumpărăturile de Paşte şi să evite aglomeraţia din hipermarketuri. "De la ora deschiderii şi până în jurul prânzului este mai puţin aglomerat", a spus Diana Popescu, directorul de marketing al Carrefour Cluj.

De altfel, hipermarketurile clujene şi-au prelungit programul în perioada dinaintea sărbătorilor pascale. Astfel, astăzi, magazinul Carrefour din Polus Center este deschis până la ora 23.00, iar mâine va fi deschis până la ora 24.00.

Vineri, programul va fi prelungit până la ora 01.00, iar sâmbătă, magazinul va avea program până la ora 18.00. Şi la Cora se pot face cumpărături până spre miezul nopţii: astăzi, până la ora 23.00, iar mâine şi vineri, până la 24.00. Sâmbătă, Cora va fi deschis până la 18.00, iar duminică şi luni, după Paşte, magazinul va fi închis.

O medie de 20.000 de clujeni

Clujenii care locuiesc mai aproape de Iulius Mall îşi pot face cumpărăturile de la hipermarketul Auchan, deschis până la ora 24.00. "Ne aşteptăm în această perioadă la 50.000 de vizitatori pe zi, cu 20.000 de persoane peste media zilnică normală", ne-a declarat Renate Roca, reprezentant PR Iulius Mall Cluj.

Pentru clujenii care preferă să facă cumpărături noaptea, Metro Cluj are program non-stop până vineri, 25 aprilie. "În această perioadă, cel mai bine e să faci cumpărături noaptea. La casă, ai în faţă doar 2-3 persoane. Problema e doar că angajaţii sunt cam obosiţi şi uneori rafturile nu sunt pline", ne-a declarat Dumitru Pop, un clujean care şi-a făcut cumpărăturile noaptea, la Metro.

Timişorenii scapă de înghesuială la Szeghed

Foarte mulţi timişoreni şi arădeni preferă să îşi facă aprovizionarea în oraşul maghiar Szeghed, aflat la o sută de kilometri de capitala Banatului. Cum ungurii au sărbătorit Paştele catolic, atmosfera din magazinele maghiare este mult mai relaxată decât în Timişoara. "Oferta este mult mai variată, preţurile sunt mai mici, chiar la jumătate, la unele promoţii, şi nici nu e înghesuiala de aici.

Mâine merg pentru cumpărăturile de Paşte", spune timişoreanul Viorel Pădureanu. Parcările magazinelor Tesco şi Cora din oraşul maghiar sunt deja pline de maşini cu numere de Timiş şi Arad. Alternativa pentru cei care nu pot sau nu doresc să meargă în Ungaria la cumpărături sunt magazinele Real, Billa sau Kaufland din Timişoara, unde se pot face cumpărături şi noaptea.

Real a anunţat program non-stop în perioada aceasta, având şi avantajul că a deschis, recent, al doilea magazin, în zona de sud a Timişoarei, unde traficul este mai lejer. Magazinele Billa de pe bulevardul Circumvalaţiunii şi din zona Soarelui au prelungit programul până la ora 24.00.

Metro Iaşi, deschis şi noaptea

Hipermarketurile şi supermarketurile din capitala Moldovei nu au fost foarte aglomerate în ultimele zile. Reprezentanţii magazinelor alimentare spun însă că, spre sfârşitul săptămânii, situaţia se va schimba. "Clienţii noştri îşi fac planurile şi în funcţie de zilele în care primesc salariile şi primele de Paşte.

În următoarele zile, ne aşteptăm să fie arhiplin", ne-a explicat Elena M., angajată la Selgros. Cele mai multe centre comerciale vor fi închise în prima zi de Paşte, duminică, iar în zilele de vineri şi luni vor avea program redus. Singurul magazin care va funcţiona non-stop până la venirea Paştelui este Metro.

Non-stop în Capitală

În timpul sărbătorilor de Paşte, majoritatea hipermarketurilor din Capitală îşi vor schimba programul de lucru. Pentru cumpărăturile premergătoare sărbătorii pascale, Cora va avea program non-stop în zilele de 24, 25 şi 26 aprilie, în ultima zi magazinul se va închide la ora 18.00.

Metro Cash&Carry are program prelungit cu această ocazie, în perioada 18-26 aprilie magazinul funcţionând non-stop. Hipermarketul Auchan va funcţiona cu program prelungit în perioada 23-25 aprilie, de la ora 08.00 până la 02.00. Aproape toate hipermarketurile sunt închise pe data de 27 aprilie, dar vor fi redeschise a doua zi, cu excepţia magazinului Cora.

Sucevenii merg în Ucraina

Traficul dintre România şi Ucraina a crescut considerabil în ultimele săptămâni, ajungând la o medie de peste 5.000 de oameni pe zi. Deşi la frontieră, la revenirea în ţară, sunt obligaţi să aştepte ore întregi ca să treacă graniţa, românii trec uşor peste aceste neajunsuri.

"Preţurile din Ucraina sunt cam la 60% din cele de la noi, iar produsele mai bune. Sinceră să fiu, chiar dacă trebuie să stau la coadă la vamă, nici nu am luat în calcul varianta de a-mi face cumpărăturile de Paşte în România", a spus Violeta, o clientă fidelă a Bazarului şi a magazinelor din Cernăuţi. (Sandrinio Neagu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite