Cum slăbesc vedetele politicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea, 38 de ani - dieta proteică, sport la sală de Sărbători
Elena Udrea, 38 de ani - dieta proteică, sport la sală de Sărbători

Dacă Elena Udrea devine „carnivoră“ când ia 2-3 kilograme, Adriana Săftoiu a „topit“ 20 de kilograme într-un an cu un regim disociat.

Doamnele din politică apelează la numeroase soluţii pentru a-şi ţine kilogramele sub control, preferate fiind ori regimurile draconice pentru „situaţiile de avarie", ori dietele proteice sau disociate, asociate cu mult sport la sală sau în aer liber.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, recurge la un regim bazat doar pe consum de proteine, când se îngraşă 2-3 kilograme. „Ţin regim în salturi. Când simt pe haine că am luat câteva kilograme în plus, devin carnivoră. Am şi grupa de sânge zero, deci e potrivită dieta asta pentru mine. De Paşte, de Crăciun, mai merg şi la sală", a declarat Udrea pentru "Adevărul".

EBA, fără pâine şi dulciuri

Fiica cea mică a preşedintelui, Elena Băsescu, a slăbit cinci kilograme în ultimele cinci luni, renunţând la pâine şi dulciuri. „În plus, alerg zilnic 30 de minute pe bandă, iar vinerea, sâmbăta şi duminica fac Powerplate, care ajută foarte mult", a arătat EBA. Foarte mult a slăbit în ultima perioadă şi colega ei de partid, Roberta Anastase, care nu a dorit însă să dezvăluie secretul.

Elena Băsescu, 31 de ani - fără pâine şi dulciuri, 30 de minute de alergat pe bandă zilnic



Deputatul liberal Adriana Săftoiu a dat jos 20 de kilograme într-un an cu o dietă disociată. „La început, în 2006, când m-am hotărât să slăbesc, am ţinut un regim alimentar foarte sever, combinat cu mult sport. Mi-am schimbat de atunci total relaţia cu mâncarea, sunt atentă ce combinaţii fac, evit carnea de porc, sosurile, prăjelile, ţin la micul dejun şi merg cu bicicleta, la schi şi la înot", a explicat Săftoiu.

Liberala Cristina Pocora, care a devenit recent mămică, a scăpat deja de 12 kilograme acumulate după sarcină, rămânându-i doar opt de dat jos pentru a ajunge la forma iniţială. „O să ţin o dietă disociată, cu un singur aliment pe zi, după ce termin de alăptat. Până atunci, evit dulciurile, caloriile goale şi aleg doar fructele, legumele, carnea şi lactatele slabe", a spus Pocora. După sarcină, deputatul PNL Diana Tuşa a „ars" cele şapte kilograme acumulate cu un regim pentru copil, împotriva colicilor, fără grăsimi, sare şi fructe.

Elena Băsescu, 31 de ani - fără pâine şi dulciuri, 30 de minute de alergat pe bandă zilnic

Click pentru a mări

info

Dacianei îi plac salatele

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu are în prezent 50 de kilograme şi se menţine cu grătar de pui fără pieliţă, cu iaurt dietetic, banane şi piure de morcov şi ţelină. „După naştere, am dat jos 11 kilograme într-o lună, iar acum mă menţin mâncând cam o masă, maximum două pe zi", a povestit Vasilescu.  La rândul său, europarlamentarul Daciana Sârbu (PSD) merge o dată pe săptămână la sală şi mănâncă salate, carne slabă, mult peşte şi găteşte doar cu făină integrală şi cu foarte puţin zahăr.

În formă: Ecaterina Andronescu

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu (foto) se menţine fără probleme, la cei 63 de ani ai săi, la o greutate de 52-53 de kilograme (1,62 m înălţime). „Nu fac nimic special să am greutatea asta, dar eu am fost mereu un om echilibrat, şi în ceea ce mănânc, şi în ceea ce fac sau vorbesc. Ştiu că pot mânca orice, dar o fac cu măsură. Oricum, acum sunt chiar durdulie, dacă aş putea spune aşa, pentru că am avut şi 44 de kilograme. Nu mănânc produse cu grăsime multă, nici condimentate, iar la carne aş renunţa de tot dacă aş fi numai eu...

ecaterina andronescu

Aleg întotdeauna fructele şi legumele, dar nu că-mi impun, ci pentru că astea îmi plac mie", a explicat fostul ministru al Educaţiei, cunoscută pentru alura sa mereu zveltă. Potrivit lui Andronescu, de ajutor îi este şi "gradul mare de ocupare", în condiţiile în care la sport (a practicat atletism de performanţă în tinereţe) a renunţat „după ce a descoperit chimia".

Şi bărbaţii strâng cureaua

Obsesia pentru dietă nu le este caracteristică numai doamnelor din politica românească. Europarlamentarul PSD Adrian Severin (foto), primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi liderul grupului minorităţilor naţionale din Parlament, Varujan Pambuccian, sunt exemplele „cele mai evidente" de bărbaţi politici care au ieşit învingători în lupta cu kilogramele.

info

Adrian Severin a slăbit 37 de kilograme în nouă luni, în 2004, bazându-se pe mici trucuri alimentare, cum ar fi eliminarea oricărei gustări după ora opt seara şi a grăsimilor de origine animală din alimentaţie, dar şi pe un program riguros de sport. Deputatul Pambuccian a slăbit nu mai puţin de 70 de kilograme în opt luni cu dieta disociată, fără mâncare după ora şase seara şi cu o oră şi jumătate de exerciţii fizice zilnic. Piedone a dat jos 50 de kilograme în şase luni în 2009, cu cinci mese pe zi şi mult sport.


Efectul yo-yo, o realitate periculoasă


Potrivit nutriţioniştilor, dietele drastice sunt periculoase. Pe termen lung, duc la recuperarea kilogramelor pierdute şi la alterări severe ale funcţiilor organismului.  „Alintatul efect yo-yo este, în realitate, o agresiune adusă organismului, prin distrugerea masei musculare în timp rapid şi cu recuperarea kilogramelor, la finalul dietei, sub formă de grăsime, deseori la un nivel superior greutăţii de dinainte de dietă", atrage atenţia medicul Adrian Copcea, specialist nutriţionist la Centrul Medical Asteco din Cluj-Napoca.

Un program de slăbire coerent nu va reduce brutal aportul caloric zilnic şi va conţine, obligatoriu, mişcare. După cum subliniază dr. Copcea, „există un ritm de scădere a greutăţii pe care organismul îl suportă fără să se răzbune după aceea şi un alt ritm, rapid, cât mai rapid, urmărit de alţi specialişti fără parafă, în goana după victorii rapide şi iresponsabile. Sub pălăria unei păcăleli simple: «eu te-am slăbit, sunt bun, mai departe tu ai greşit...»" (M. Minea)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite