FOTO Cum desenau copiii acum 13.000 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arheologii au descoperit picturi rupestre vechi de 13.000 de ani despre care susţin că au fost făcute de copii, potrivit publicaţiei britanice Sky News.

Desenele au fost descoperite în lanţul de peşteri din Rouffignac, Franţa. Picturile sugerează că părinţii din epoca preistorică îi învăţau pe copii lor să picteze. O parte din desene se află pe tavan sau sus pe epreţi, ceea ce sugerează că micuţii stăteau pe umerii părinţilor lor în timp ce desenau. Cercetătorii pot să determine vârsta copiiilor după dimensiunea mâinilor micuţilor, desenele fiind făcute cu degetele sau cu toată mâna. Arheologii au descoperit că desenele copiilor se află în toate peşterile, existând chiar galerii întregi numai cu picturi făcute de copii. Cele mai multe din desenele copiilor au fost făcute de fete şi băieţi cu vârste cuprinse între trei şi şapte ani, spun specialiştii. Printre desenele copiilor se numărau mamuţi sau cai dar şi alte animale din epoca preistorică.

Arheologii cred că picturile aparţin unor copii

"Una dintre peşteri este atât de plină de desene făcute de copii încât se pare că era un loc special pentru ei, dar nu putem spune dacă era un loc de joacă sau făcea parte dintr-un ritual", a afirmat Jess Cooney, cercetătoare la Universitatea Cambridge.

Arheologii cred că picturile aparţin unor copii
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite