Cum arată salariile profesorilor în noua lege

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua lege de salarizare a profesorilor, discutată în ultima şedinţă de Guvern, stabileşte sumele minime şi maxime între care pot fi încadraţi profesorii din universităţi, dar şi modul de calcul al salariilor pe care le vor primi profesorii şi personalul auxiliar din învăţământul preuniversitar.

Unul dintre articolele legii arată că sumele primite de dacălii rămân cele din actul normativ şi nu se vor negocia prin contractele colective de muncă sau prin contractele individuale.

Dascălii vor primi un salariu brut ce va fi compus din salariul de bază, la care se adaugă şi sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi pe care le vor primi.
Profesorii cu o vechime mai mică de 10 ani vor primi numai spor de solicitare neuropsihică, ai cei care au 10 ani vechime neîntreruptă în învăţământ vor primi pe lângă sporul de solicitare neuropsihică şi sporul de stabilitate.

Legea face distincţie între vechimea efectivă în învăţămţânt şi vechimea recunoscută. Astfel, profesorii care au predat la catedră în cadrul unei şcoli sau în cadrul unui inspectorat şcolar vor avea vechime efectivă.

Profesorii care nu au predat neîntrerupt, dar care fac dovada că au profesat în specialitatea înscrisă pe diploma de studii pe care o deţin vor avea vechime recunoscută.

VEZI MAI JOS TOATE PREVEDERILE DIN LEGE

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite