Cultura iese în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La festivalul de anul trecut, copiii au desenat pe ferestrele aşezate în stradă
La festivalul de anul trecut, copiii au desenat pe ferestrele aşezate în stradă

A şaptea ediţie „Street Delivery", un eveniment de arhitectură şi arte, va avea loc la Bucureşti şi Timişoara. Oferta include festivaluri culinare şi concursuri cu bicicleta

Weekend dedicat iubitorilor de cultură urbană, dar şi gurmanzilor. La Bucureşti, Timişoara şi Oradea începe cea de-a şaptea ediţie a festivalului de cultură alternativă „Street Delivery", iar Braşovul a pregătit arena pentru bucătari. 

Răsfăţ cu muzică,filme şi dans

Strada Mercy din Timişoara va găzdui vineri, sâmbătă şi duminică o nouă ediţie „Street Delivery".Vineri, 15 iunie, de la ora 18.30, în ceainăria Cărtureşti, cei prezenţi vor putea petrece alături de trupa Byron o după-amiază în care se va sta la poveşti, se vor face poze, se vor da autografe, se vor proiecta secvenţe din DVD-ul „Live Underground" şi se vor interpreta câteva piese muzicale. Seara vor concerta Strike TM, Anonim TM, iar în final, trupa Taps.

Ovidiu Zimcea deschide cea de-a doua seară de „Street Delivery", ca suport muzical pentru poeziile lui „Iv cel naiv", iar cei de la Rubik's Cube vor fi sursa de inspiraţie pentru cei prezenţi şi vor pregăti sunetele pentru trupa indie rock The Amsterdams. Ziua de duminică este rezervată unuia dintre cei mai originali artişti de muzică electronică de la noi, Brazda lui Novac, şi trupei timişorene P-nal.

La Bucureşti, pietonii vor pune stăpânire pentru trei zile pe strada Pictor  Arthur Verona unde se va desfăşura „Street Delivery". Muzeul Ţăranului Român va fi prezent la eveniment cu expoziţia dedicată copilăriei, iar Subcarpaţi, una dintre trupele în vogă în acest moment, îşi va lansa cel de-al doilea album de balade populare convertite.  Oferta e bogată în evenimente şi în celelalte oraşe din ţară.

Botoşani. În perioada 14-16 iunie, la Botoşani, Vorona, Ipoteşti şi Putna se desfăşoară „Zilele Eminescu" în cadrul cărora vor avea loc recitaluri de poezie şi întâlniri între scriitori. 

Târgu-Mureş. Teatrul Naţional din Târgu Mureş oferă femeilor teatru ca alternativă de petrecere a timpului liber.  Ele pot participa la spectacole pe baza unor bilete de favoare al căror preţ este de 6 lei. Mâine, 16 iunie, de la ora 20.00, mureşencele vor asista la piesa de teatru „Mede/ea sau Despre fericirea conjugală", a Roxanei Marian. Din distribuţia spectacolului fac parte Elena Purea, Costin Gavază, Diana Avrămuţ şi Emilia Banciu.

Iaşi. Pasionaţii de mersul pe două roţi sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână la a XIII-a ediţie a concursului „Pe Roţi Verzi". Întrecerea va avea loc duminică, 17 iunie, în pădurea Bârnova de la marginea Iaşiului, iar startul se va da la 10.30. În concurs vor participa, la categorii diferite, atât ciclişti experimentaţi, cât şi începători. Cei mici, cu vârste de până la 13 ani, se vor putea întrece pe un traseu separat de concurs. Purtarea căştii de protecţie este obligatorie. Pentru a putea intra în concurs, participanţii au achitat o taxă de 20 de lei.

Alexandru Ramadan, Dorel Ţârcomnicu, Alina Stan

Retrospectiva TIFF,la Bucureşti

Câteva dintre filmele prezentate la ediţia a XI-a a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care a avut loc între 1 şi 10 iunie, la Cluj-Napoca, vor fi proiectate în Capitală, la Grand Cinema Digiplex, între 15 şi 21 iunie. Preţul unui bilet este de 15 lei. Pentru studenţi şi elevi, preţul este de 10 lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite