Cultura nu a folosit banii daţi de Loterie pentru carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ignoranţa autorităţilor a prelungit sărăcia fondului de carte din biblioteci. Potrivit Legii pentru promovarea culturii scrise (nr.186/2003), Loteria Română acordă anual 0,4 % din profitul net

Ignoranţa autorităţilor a prelungit sărăcia fondului de carte din biblioteci. Potrivit Legii pentru promovarea culturii scrise (nr.186/2003), Loteria Română acordă anual 0,4 % din profitul net pentru achiziţia de publicaţii destinate bibliotecilor publice, de către Ministerul Culturii.
Sumele nefolosite se reportează de la an la an, lucru care s-a şi întâmplat. Ministerul nu a avut o strategie clară de utilizare a acestor bani, care s-au înmulţit, ajungând la suma de 10 miliarde de lei vechi. Adrian Iorgulescu a ieşit din nou la paradă, pozând în vraci, pentru a vindeca impotenţa ministerului. Ministrul culturii a declarat că suma strânsă se va distribui pentru achiziţia de carte pentru biblioteci şi pentru acordarea tichetelor de carte tinerilor sau categoriilor defavorizate, care îşi pot cumpăra literatură la preţuri mai mici. Decalajul, care n-ar fi trebuit să existe, şifonează din nou imaginea Ministerului Culturii. Instituţia nu a ştiut să ştiut să folosească banii la momentul oportun şi i-a lăsat să se strângă în vistierie, încă din 2003, în timp ce anumite domenii şi instituţii din subordine aveau nevoie de ei ca de aer. Achiziţii de carte s-au mai făcut, cu o parte din aceste fonduri, dar în cantităţi mici, care au trecut absolut neobservate în biblioteci.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite