Cultura nu are bariere la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dansul contemporan, muzica şi teatrul se unesc într-un spaţiu de "joacă" intercultural. Cea de-a doua ediţie a festivalului Plai aduce la Timişoara cele mai mari nume ale jazz-ului, piese de

Dansul contemporan, muzica şi teatrul se unesc într-un spaţiu de "joacă" intercultural.

Cea de-a doua ediţie a festivalului Plai aduce la Timişoara cele mai mari nume ale jazz-ului, piese de teatru, demonstraţii de dans, lansări de carte şi expoziţii de fotografie.

Evenimentul multicultural, care a debutat ieri, are loc la Muzeul Satului Bănăţean, considerat de organizatori "un loc de joacă interculturală".În incinta aleasă pentru desfăşurarea evenimentului, sunt amplasate corturi, care au nume sugestive, de genul Cortul de Lectură, unde în fiecare zi a festivalului o editură va lansa câte o carte, Cortul Chillout, care va găzdui proiecţii de artă video. În cortul Green Life se vor purta discuţii despre metafizică, astrologie, alimentaţie naturală şi drumeţie.

Cortul Asiatic este destinat tuturor celor interesaţi de continentul galben. Aici, vor avea loc discuţii despre cultura asiatică, iar cei mai curajoşi dintre participanţi se vor putea picta pe corp cu hena şi chiar să se îmbrace în tradiţionalul sari.

La Cortul Sârbesc, se pot degusta specialităţi din Serbia şi se poartă discuţii cu oameni pasionaţi de cultural lor. La cel peruan, se vor difuza documentare legate de cei mai mari muzicieni ai culturii din Peru. Nu va lipsi o Alee a Meşteşugarilor, susţinută de Muzeul Satului Bănăţean, unde cei mai pricepuţi meşteşugari vor face demonstraţii.

Programul

Astăzi
12-18:00 Activităţi oferite de partenerii culturali (Cortul Kosmetikos - Sesiune de Tai Chi, Cortul Rubin - Workshop de tapiserie, Cortul Portughez - Curs de portugheză pentru începători etc)
19:00 Dullemajik (Luxemburg)
20:30 Eldad Tarmu Chamber Jazz Ensamble feat. Cristina Păduraru (Statele Unite & România)
22:00 Al Jawala (Germania)
23:30 Paco de Lucia (Spania)

Mâine
12-20:00 Zi dedicată activităţilor diverse prezentate de partenerii culturali (Cortul The Serious Road Trip - workshop de jonglerie, Cortul Geea Life-Consultaţii astrologice etc)
20:00 Occasion Dance Theatre (Polonia) Alchimistul Halucinaţiei (spectacol de dans contemporan)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite