Cuibul şpăgarilor din Argeş făcea afaceri şi cu Biserica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bogat dintre poliţiştii argeşeni din "cuibul şpăgarilor", comisarul-şef Vasile Voinea, a achiziţionat zeci de proprietăţi în Piteşti, pe care ulterior le închiria. Anul trecut,

Cel mai bogat dintre poliţiştii argeşeni din "cuibul şpăgarilor", comisarul-şef Vasile Voinea, a achiziţionat zeci de proprietăţi în Piteşti, pe care ulterior le închiria. Anul trecut, poliţistul de la permise auto a mai reuşit un tun imobiliar.

În 19 februarie 2007, Voinea a achiziţionat un imobil situat pe Bulevardul Fraţii Goleşti. Conform contractului de vânzare-cumpărare, pentru 220 de metri pătraţi, comisarul-şef a plătit, cash, 95.000 RON, adică aproximativ 300.000 de euro. Ca şi în alte cazuri, poliţistul a donat proprietatea fiicei sale, Andra. Spaţiul a fost închiriat, ulterior, service-ului auto Servas Cristalex Grup SRL, pentru 800 de euro pe lună.

La începutul acestui an, comisarul Voinea a mărit chiria la 1.000 de euro, contractul fiind prelungit cu cinci ani. Angajaţii service-lui spun că fiica poliţistului nu acceptă nici măcar o zi de întârziere la plata chiriei.

"Dacă întârziem măcar o zi, face scandal şi ne ameninţă că ne dă afară. Odată, a sunat şi la 11.00 noaptea şi a cerut patronului să-i facă şi copie după recipisa bancară, ca să vadă dacă a plătit", a declarat un salariat al firmei.

Autorizaţie de la consiliul bisericesc

În Bulevardul Republicii, la numărul 200, în imediata vecinătate a Gării Piteşti, poliţistul afacerist mai deţine un imobil de 600 de metri pătraţi.

Recent, Vasile Voinea a închiriat acest spaţiu unei spălătorii auto. Administratorul societăţii ne-a confirmat că terenul aparţine poliţistului. "Am închiriat acum două luni de la poliţistul acela care a fost arestat, Vasile Voinea", ne-a declarat bărbatul.

Comisarul nu ierta pe nimeni atunci când era vorba de afaceri. Terenul de lângă gară a aparţinut iniţial Bisericii Mavrodolu.

Timp de 10 ani, până în 2006, imobilul a fost închiriat unei firme, care avea prima opţiune în cazul în care terenul era scos la vânzare. Comisarul Vasile Voinea a tras sforile şi i-a scos din cărţi pe chiriaşi. A cumpărat terenul şi a evacuat firma fără niciun pic de remuşcări. "Aşa-i în afaceri", i-ar fi spus poliţistul, în mod ironic, celui evacuat.

Preotul Constantin Onu, de la Biserica Mavrodolu, ne-a declarat că tranzacţia a fost autorizată de consiliul bisericesc şi că preţul plătit pentru acest teren a fost 100.000 de euro, bani cash.

Spaţii comerciale în centrul Piteştiului

Pe lângă terenuri, Vasile Voinea deţine şi numeroase spaţii comerciale. Printre acestea se numără cele de pe Bulevardul 1 Mai, chiar în centrul Piteştiului.

Aici, poliţistul afacerist a închiriat spaţiile unei firme de confecţii şi unei săli de jocuri de noroc. "Avem un contract încheiat cu domnul Vasile Voinea. Anul trecut, ni s-a renegociat contractul şi ni s-a mărit chiria, pe care o plătim într-un cont, la fiecare 30 ale lunii", ne-a declarat administratorul sălii de jocuri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite