Cuibul poliţiştilor şpăgari a intrat în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cuibul poliţiştilor şpăgari a intrat în Europa
Cuibul poliţiştilor şpăgari a intrat în Europa

Poliţiştii au descoperit una dintre cele mai importante surse de venit pentru poliţiştii şpăgari din Argeş. La Satu Mare a fost reţinut un intermediar care aducea clienţi români din

Poliţiştii au descoperit una dintre cele mai importante surse de venit pentru poliţiştii şpăgari din Argeş. La Satu Mare a fost reţinut un intermediar care aducea clienţi români din străinătate. Bărbatul mergea personal cu ei până la Piteşti şi îi punea în legătură cu alte persoane din cadrul reţelei.

Aici totul mergea uns. De la primirea vizei de flotant în judeţul Argeş şi până la eliberarea permisului de conducere nu trecea mai mult de o săptămână.

Preţul plătit de fiecare client varia între 3.000 şi 4.000 de euro.Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu şi va începe verificarea averilor deţinute de poliţiştii implicaţi în acest scandal.

20.000 de vize de flotant

- au fost înregistrate în judeţul Argeş pe parcursul anului 2007. Cifra şocantă a fost descoperită de anchetatori în cadrul investigaţiilor privind filiera de permise ilegale.

Zeci de români din afara ţării au obţinut ilegal permise de conducere în Argeş fără a trece nici măcar o dată pe la şcoala de şoferi

Filiera permiselor de conducere ilegale îşi racola clienţii, în ultima vreme, din rândul românilor plecaţi la muncă în străinătate.

Potrivit anchetatorilor, cele mai multe persoane, rezidente în ţări europene, care au obţinut permise în mod fraudulos provin din nord-vestul ţării.

"Este vorba de persoane care erau la muncă în străinătate şi nu aveau timp să facă şcoala de şoferi. Veneau în ţară doar pentru o săptămână şi apoi plecau cu permisul în buzunar", ne-au declarat surse din cadrul anchetei. Până în prezent, poliţiştii au reţinut doar un intermediar din Satu-Mare.

Acesta racola clienţii, mergea cu ei personal la Piteşti şi le făcea legătura cu alte persoane din cadrul reţelei, care se ocupau cu obţinerea vizelor de flotant. Ulterior, angajaţii unei şcoli de şoferi din Piteşti atestau în fals că respectivii au absolvit cursurile rutiere, iar poliţiştii SRP Argeş eliberau mult-râvnitele permise. Totul dura aproximativ o săptămână, preţul plătit de fiecare client variind între 3.000 şi 4.000 de euro.

20.000 de mutaţii în Argeş, în 2007

Anchetatorii au dovezi că aproximativ 50 de persoane ar fi obţinut permise de conducere prin intermediul reţelei infracţionale organizate în judeţul Argeş.

Reprezentanţii Ministerului de Interne au început de ieri-dimineaţă să facă verificări amănunţite la toate birourile şi documentele care stau la baza mutaţiilor persoanelor ce ar fi obţinut ilegal permisele de conducere.

Controalele au început la Piteşti şi vor continua încă la cel puţin 20 de sedii de eliberare a actelor de identitate. Potrivit primelor informaţii obţinute în urma verificărilor, s-a constatat că în 2007, peste 20.000 de mutaţii şi schimbări de reşedinţă au avut loc în Argeş, iar din 2006 până în prezent, 2.200 de persoane din alte judeţe au obţinut permise de conducere în Argeş.

ANI s-a sesizat

Agenţia Naţională pentru Integritate s-a sesizat în scandalul permiselor auto eliberate ilegal în Argeş. Oficialii acestei instituţii vor verifica averile poliţiştilor implicaţi. În cazul în care aceştia vor fi găsiţi vinovaţi, riscă să rămână fără averi.

Verificări la Evidenţa Populaţiei

Ministrul Cristian David a dispus, ieri, o verificare internă la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor din judeţul Argeş. Decizia ministrului de a extinde investigaţiile şi în zona eliberării actelor de identitate vine la o săptămână de la reţinerea a 17 angajaţi ai serviciului comunitar de regim permise auto din Piteşti.

În paralel continuă ancheta de la Serviciul Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor în cazul "Piedone Cadillac". Reamintim că actualul primar al sectorului 4 al Capitalei a reuşit să-şi înmatriculeze în Bucureşti o maşină Cadillac de Ville pe 4 octombrie 2007, în timp ce avea buletin de Argeş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite