Cucuveaua, uşuită de papagal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

papagalul. Exemplarele provin din zone diverse. Unele sunt aduse de la Cluj, altele au fost crescute în colivia de la Primăria Capitalei, iar unele au nimerit din întâmplare pe-acolo.Joi seara,

papagalul. Exemplarele provin din zone diverse. Unele sunt aduse de la Cluj, altele au fost crescute în colivia de la Primăria Capitalei, iar unele au nimerit din întâmplare pe-acolo.
Joi seara, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Adriana Săftoiu, s-a uitat o jumătate de oră la emisiunea "Sinteza zilei", unde Mihai Gâdea, Ion Cristoiu şi "domnul de lângă domnul Cristoiu" (Valentin Stan - n.m.) comentau meciul Băsescu-Atanasiu, încheiat după prima repriză cu 1 la 0 pentru Atanasiu. Enervată la culme că realizatorul emisiunii şi invitaţii săi spuneau că Băsescu a pierdut şi din cauza ei, doamna Săftoiu a pus mâna pe telefon şi s-a cerut în direct. După un obstacol tehnic, cauzat de faptul că nu se auzea în platou, purtătorul de cuvânt a început să recite sacadat un text pregătit parcă înainte de a suna la Antena 3. În momentul în care a fost întreruptă, doamna Săftoiu a luat-o pe arătură. Mai mult, s-a pierdut cu firea şi aveai impresia că la telefon e o precupeaţă din Obor, nu însuşi purtătorul de cuvânt al preşedintelui României. Nu e nevoie să o compari pe doamna Săftoiu cu purtătorii de cuvânt de la Casa Albă, ca să-ţi dai seama cât de penibilă e.
Si totuşi, o comparaţie cu purtătorii de cuvânt ai Casei Albe merită a fi făcută pentru a arăta că doamna Săftoiu nu e un comunicator în interesul publicului. La Casa Albă se ţin cel puţin două briefinguri de presă pe zi. La Cotroceni, întâlnirile cu ziariştii au loc din an în Paşti. E mare lucru dacă doamna Săftoiu iese să vorbească o dată pe lună, iar atunci citeşte papagaliceşte un comunicat, după care o zbugheşte, lăsându-i pe ziarişti să cerşească răspunsuri la întrebări. În schimb, la tras sfori prin presa obedientă, doamna Săftoiu e maestru emerit. Cetăţeanul are tot dreptul să fie informat despre activitatea preşedintelui tuturor românilor, chiar dacă ea nu este prea strălucită. E drept că preşedintele stă mult prin cârciumi sau că acesta preferă să iasă din tiparele comunicării prezidenţiale, aruncând chiar cu flegme verbale în jurnalişti, dar toate acestea nu sunt o scuză pentru doamna Săftoiu, care se pretinde specialist în comunicare şi relaţii publice. Că doamna Adriana Săftoiu, "Pufuleţ" - cum o alintă până şi Gigi Becali, acţionează după instincte papagaliceşti o dovedeşte şi implicarea în partida dintre preşedinte şi ministrul apărării. Nicăieri în lumea democratică nu s-a mai pomenit ca un consilier prezidenţial să facă plângere penală pentru un fleac împotriva unui ministru. Se pare că doamna Săftoiu nu ştie că prostia nu e trecută în Codul Penal, dacă s-a dus să reclame o declaraţie aiuritoare a ministrului apărării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite