FOTO Cu ce se mai pozează turiştii străini în România: cu mitingul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toboşarii de la Automobile Dacia în deschidere şi camionul - tribună la mijlocul convoiului, sindicaliştii au reuşit să-i scoată pe bucureşteni la ferestre şi pe trotuare. Unii au privit îngrijoraţi, alţii aprobator, iar alţii pur şi simplu încântaţi de spectacol. Vânzătorii magazinelor elegante de pe Calea Victoriei au ieşit cu cafeluţele şi ţigările pe trotuar, cei aflaţi la terasele din vecinătate s-au ridic

Cei mai entuziasmaţi trecători şi-au sunat prieteni sau rude ca să audă şi ei sloganurile sindicaliştilor şi vuietul coloanei în mişcare. „Auzi? Ăştia strigă «Boc la puşcărie!». Sunt gardieni din penitenciare şi-l vor la ei pe Boc, cred”, relata la telefon, în hohote de râs, o adolescentă amuzată de sloganul sindicaliştilor. Trecătorii au făcut poze şi au filmat, iar demonstranţii au avut grijă să fluture cât mai sus steagurile cu sigla BNS.

image

La Ministerul Economiei, o echipă de asfaltatori şi-a oprit lucrul imediat ce au apărut motocicliştii Poliţiei Rutiere. Cocoţaţi pe un utilaj, pentru a vedea mai bine, ei au privit plini de admiraţie scurgerea coloanelor de sindicalişti. Când protestatarii au vânturat spre Ministerul Economiei cartonaşele roşii, muncitorii au izbucnit în râs, iar unul dintre ei le-a zis celor din apropiere: „Pe toţi să-i trimiteţi acasă, nu doar pe Boc!”



Coloana colorată şi asurzitoare a protestatarilor din BNS i-a impresionat nu numai pe locuitorii Capitalei, ci şi pe turiştii străini care s-au nimerit pe traseul marşului. Aceştia i-au filmat încântaţi atât pe demonstranţi, cât şi pe jandarmi, iar unii au ţinut să se fotografieze cu mitingiştii pe fundal. În Piaţa Revoluţiei, câţiva turişti asiatici şi central-europeni au făcut poze de grup lângă demonstranţi.

image
image

În alt colţ din Piaţa Revoluţiei, doi turişti occidentali se chinuiau să prindă în imagine atât jandarmii ţinuţi în rezervă, lângă Palatul Regal, cât şi mulţimea de protestatari de lângă Biblioteca Centrală. Un cuplu de tineri britanici a sărit ţarcul instalat de jandarmi, pentru a reuşi să-i tragă în poză pe zgomotoşii toboşarii de la Dacia.

image
image
image
image
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite