Csibi Istvan, pus în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Csibi Istvan va fi judecat în libertate, după ce Curtea de Apel Suceava a admis, ieri, recursul avocaţilor săi privind decizia Tribunalului Suceava de a-l menţine în arest.

Omul de afaceri Csibi Istvan va fi judecat în libertate, după ce Curtea de Apel Suceava a admis, ieri, recursul avocaţilor săi privind decizia Tribunalului Suceava de a-l menţine în arest. Acesta era singurul mandat de arestare preventivă pe care Csibi îl mai avea pe numele său, după ce, rând pe rând, au fost revocate alte şase mandate, unele pentru infracţiuni foarte grave.
Csibi Istvan a părăsit aseară Penitenciarul Botoşani. Totodată, au fost puşi în libertate şi "locotenenţii" lui Csibi, Tanko Robert, Janos Katona şi Dănuţ Andrei Gârlescu, precum şi a fostei conduceri a Gărzii Financiare Harghita, Moise Flueraş şi Gogu ştefan. Ei au fost aşteptaţi de patru maşini. În acest dosar, Csibi Istvan a fost trimis în judecată de PNA, în urmă cu un an şi jumătate, fiind acuzat de dare de mită, trafic de influenţă, dar şi spălare de bani cu prejudicii de peste 300 miliarde de lei. Totodată, omul de afaceri era acuzat că, prin înfiinţarea unei reţele de crimă organizată, ar fi avut, practic, controlul întregului judeţ Harghita. Csibi Istvan a fost arestat în aprilie 2004, după o acţiune în forţă a poliţiştilor şi procurorilor, el fiind acuzat de infracţiuni economice, dar şi de tentativă de omor asupra lui Tibor Magyari, fostul său secretar personal - infracţiune pentru care a fost condamnat la cinci ani de detenţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite