Cruciadele copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetiţele primesc păpuşi şi bucătărioare; băieţii primesc maşinuţe şi arme. Cele mai multe dintre jocurile pe computer sunt pentru băieţi, mici sau mari - mai toate împroaşcă ecranul

Fetiţele primesc păpuşi şi bucătărioare; băieţii primesc maşinuţe şi arme. Cele mai multe dintre jocurile pe computer sunt pentru băieţi, mici sau mari - mai toate împroaşcă ecranul cu sângele unor fiinţe virtuale, în timp ce micul casap are mai multe vieţi. Desigur, sunt doar jocuri, iar mass-media dau ce desene animate violente vor copii.

Tinerii americani au voie să lupte şi să moară înainte de a li se permite accesul legal în baruri (21 de ani). Nici tinerii britanici n-au nevoie decât de 18 ani ca să plece la război - opoziţia reclamă acum că Londra a trimis în Irak puşti în ajun de majorat. Mii de copii îi servesc însă pe lorzii războaielor din Africa, America Latină sau Asia. Nici n-ar şti ce să facă pe timp de pace, decât să pornească noi războaie.

Alţi copii se nasc din "sexul femeii folosit ca un câmp de luptă"; Vişniec se inspira din violurile interbalcanice, dar la fel se petrec lucrurile şi în Africa. Turismul sexual din Asia este alimentat mai ales de adulţi din Europa şi America; cei din vecini fac parte din tradiţia geopolitică locală. Pe terenul propriu, occidentalii cultivă şi eradichează reţele de pornografie infantilă.

În Bucureşti întâlnim zilnic copii sau adolescentţi care cerşesc prin autobuze şi trag aurolac. Chiar dacă România intră în UE, ei sunt tot bombe cu ceas pentru societate. N-am văzut niciun talk -show care să moară de grija lor şi a societăţii. Televiziunea dă ce vrea să creadă că cere publicul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite