Cronica unui jaf national: Transportul cu trenul ar putea disparea in urmatorii 15 ani in Romania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gata cu mersul la mare cu Naşul. Astăzi are loc o razie de amploare a poliţiştilor de la Transporturi
Gata cu mersul la mare cu Naşul. Astăzi are loc o razie de amploare a poliţiştilor de la Transporturi

Transportul cu trenul va deveni foarte curand o raritate in tara noastra, iar generatiile urmatoare ar putea sa afle despre trenuri doar din manualele scolare.

Dar ce inseamna ca transportul feroviar dispare? Ce vrem sa spunem cu aceste propozitii? Simplu: scade masiv numarul persoanelor care aleg trenul drept mijloc de transport.

Trenule, masina mica

Cu alte cuvinte, tot mai putini romani circula cu trenul. Sau, cel putin, tot mai putini romani platesc biletul de tren.

In mod normal, transportul cu trenul ar trebui sa fie mai ieftin decat calatoria individuala cu masina personala sau cu autocarul. Totusi, nu se intampla asa. Tarifele companiilor de transport auto sunt mai reduse decat tarifele pentru calatoriile cu trenul.

Biletul la control

Pentru acest fapt, ambele explicatii sunt valabile, spun specialistii din domeniu. Concret, scade si numarul celor care circula cu trenul, dar, in acelasi timp, creste si numarul celor care merg fara bilet. Iar acestia, evident, nu sunt inregistrati in statistici.

Citiți articolul integral: Cronica unui jaf national: Transportul cu trenul ar putea disparea in urmatorii 15 ani in Romania. Vezi de ce

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite