Stolojan: Bugetul pe 2010 este gata: Poate fi supus votului după aprobarea cabinetului Croitoru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stolojan: Bugetul pe 2010 este gata: Poate fi supus votului după aprobarea cabinetului Croitoru
Stolojan: Bugetul pe 2010 este gata: Poate fi supus votului după aprobarea cabinetului Croitoru

Guvernul condus de Enil Boc a finalizat bugetul de stat pe anul viitor, proiectul de act normativ putând fi trimis pentru dezbatere în Parlament după acordarea votului de învestitură guvernului Croitoru, a declarat prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan.

"Bugetul este gata. El corespunde acordurilor stabilite cu FMI, este făcut de Guvernul Emil Boc şi poate fi trecut prin Parlament după votul de învestitură al Cabinetului Croitoru. Este o condiţie esenţială pentru a primi şi ultima tranşă de bani", a spus Stolojan.

PSD e propune partidelor din opoziţie să lucreze la o variantă de buget proprie

Liderul social-democraţilor, Mircea Geoană, a declarat că intenţionează să propună formaţiunilor din opoziţie care alcătuiesc noua majoritate parlamentară să lucreze împreună bugetul pe 2010. "Vreau să fac un apel ca discutarea şi aprobarea bugetului să fie scoasă în afara competiţiei electorale prezidenţiale. Şi noi am avut o vină şi alţii au avut o vină şi vreau să propun majorităţii parlamentare de 65 la sută să lucreze împreună bugetul pe 2010", a spus Geoană.

Soluţia PD-L: bugetul trece ca iniţiativă legislativă a PD-L

Primul ministru interimar, democrat-liberalul Emil Boc, a declarat că una din soluţiile ca bugetul pe 2010 să ajungă în Parlament este ca acesta să fie asumat ca iniţiativă legislativă a miniştrilor PDL din cabinetul demis, care sunt şi parlamentari.

"Munca la buget este foarte avansată şi la începutul lunii noiembrie, în prima decadă proiectul va fi finalizat. Vom discuta aspectele de natură constituţională, dar noi ne vom face datoria şi vom avea bugetul pregătit", a declarat premierul demis la Realitatea TV.

Boc a precizat că se iau în calcul mai multe soluţii pentru ca legea bugetului să ajungă în Parlament cât mai repede.

"Poate fi formula prin care membrii Cabinetului care sunt şi parlamentari să semneze iniţiativa proiectului de buget şi să-l trimită la Parlament. Poate fi o soluţie, dar trebuie analizate şi altele", adăugat Boc.

Şeful Executivului a adăugat că reprezentanţii Fonsului Monetar Internaţional prezenţi în România au dat de înţeles că este necesar efortul politic al mai multor partide "să treacă această lege a bugetului de stat, una din cele mai importante condiţii pentru ca următoarea tranşă să fie aprobată".

Potrivit legislaţiei în vigoare, proiectul de buget pentru 2010 ar fi trebuit transmis Parlamentului până la jumătatea lunii noiembrie. Fiind demis, actualul cabinet nu mai poate adopta, însă, proiecte de lege.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite