Croazierele sunt mai ieftine - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre ieftenirea croazierelor, scăderea preţului mediu la electricitate sau despre afilierea hotelului Hilton la Sibiu. Printre alte subiecte tratate se mai numără şi o posibilă preluare de către Alliance a Market Online sau despre titlurile Azomureş.

Croazierele sunt mai ieftine. Operatorii din turism sunt de părere că vacanţele pe vase de croazieră vor cunoaşte cea mai mare creştere în rândul pachetelor turistice din acest an datorită avantajului de a vizita mai multe destinaţii. Vacanţele pe vase de croazieră se vând anul acesta cu preţuri cu până la 20% mai mici comparativ cu anul trecut. "Croazierele reprezintă un tip de vacanţă care are o mare căutare la un anumit tip de clieneţi. Este vorba de clienţii care au posibilităţi financiare mari, mai pretenţioşi la vacante. "Nu cred că există riscul ca anul acesta să nu se vândă croazierele, dat fiind faptul că cei care îşi rezervă aceste vacanţe sunt mai puţin afectaţi de probleme financiare", a declarat Lucia Morariu, unul dintre proprietarii agenţiei Eximtur din Cluj, care are în ofertă croaziere, scrie Ziarul Financiar.

Preţul mediu la electricitate a scăzut. Luna ianuarie a adus, pentru piaţa spot de electricitate - PZU - o scădere a preţului mediu cu 35% faţă de ianuarie 2008, dar şi cu 11,6% faţă de decembrie 2008. Astfel, preţul mediu de tranzacţionare pe PZU, administrată de OPCOM a fost, în ianuarie 2009, de 32,17 euro/MWh (135,18 lei/MWh), preţ care se situea­ză la limita inferioară în marja (32-83) euro/MWh a preţurilor medii spot lunare stabilite de majoritatea burselor europene în prima lună a anului curent. OPCOM arată, în raportul pe luna ianuarie, că s-a înregistrat o creştere a interesului pentru tranzacţiile spot, care au avut un volum sporit de 525.369 MWh faţă de sfârşitul de an şi o cotă de 11%. Încasările şi, respectiv, plăţile aferente tranzacţiilor cu energie electrică pe PZU în ianuarie 2009 s-au ridicat la o valoare de aproximativ 86,4 milioane de lei (20,6 milioane de euro). Ion Lungu, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), a declarat pentru Bursa că scăderea preţului pe PZU reprezintă influenţa consumului mai redus de electricitate şi, deci a creşterii ofertei de vânzare.

Afilierea Hilton la Sibiu, o mare realizare profesională. În urmă cu 12 ani, Adela Cristea, 36 de ani, obţinea un job în front office în hotelul de cinci stele Hilton din Bucureşti. La finalul anului trecut, ea semna din partea lanţului hotelier afilierea unei unităţi la Sibiu, prima locaţie Hilton din Europa de Est situată în afara Capitalei. "Cea mai mare realizare profesională este semnarea afilierii hotelului Hilton de la Sibiu, la sfârşitul anului trecut. Este al doilea hotel Hilton în România şi sper să urmeze multe alte afilieri în viitorul apropiat", a spus Cristea, development manager al Hilton pe Europa & Africa, scrie Ziarul Financiar.

Alliance ia în considerare preluarea Market Online. Grupul de companii Alliance-Royal, cu activităţi în domeniul distribuţiei şi al retailului de produse IT&C, este în discuţii pentru preluarea Market Online, unul dintre principalii jucători de pe piaţă comerţului online, potrivit unor surse din piaţă. “Discuţiile sunt nesigure în acest moment, după mutarea Market Online în subordinea unei alte companii, Azerty. Lucrurile devin mai puţin controlabile, însă există, în continuare, deschidere la orice nivel. Există tatonări şi discuţii”, a declarat pentru Business Standard Dan Călugăreanu, CEO magazinultau.ro şi Alliance Computers.

Titlurile Azomureş, randament de 26,22%.
Cei care au cumpărat acţiunile producătorului de îngrăşăminte şi produse azotoase "Azomureş" Târgu Mureş (simbol AZO) pe 31 decembrie şi ar fi decis să le lichideze miercuri, au dat lovitura. Mişcarea le-a adus un randamente de 26,22%, aceasta dovedindu-se cea mai inspirată alegere în perioada menţionată. Mulţumiţi au fost şi investitorii care au pariat pe aur. Această variantă de plasament le-a adus un câştig de 13,22%, în perioada 31 decembrie - 4 februarie, raportat la moneda euro, potrivit Bursa.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite