Croazieră regală ecologică şi ecumenică la Polul Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 24-29 aprilie, AS principele Radu, reprezentant special al Guvernului României, însoţit de ASR principesa Margareta, se află într-o vizită oficială în Turcia. Alteţele Lor s-au

În perioada 24-29 aprilie, AS principele Radu, reprezentant special al Guvernului României, însoţit de ASR principesa Margareta, se află într-o vizită oficială în Turcia. Alteţele Lor s-au întâlnit cu oficiali, oameni politici şi oameni de afaceri turci. Ieri, au fost primite la sediul Patriarhiei de Sanctitatea Sa Bartholomeu I, patriarhul ecumenic al Constantinopolului.

AS principele Radu a avut amabilitatea de a spune câteva cuvinte cititorilor ziarului "Adevărul": "Am primit o extraordinară invitaţie pe care o preţuiesc foarte mult: patriarhul ecumenic va organiza, în copatronaj cu secretarul general ONU, în a doua jumătate a anului 2007, o croazieră ecumenică şi ecologică la Polul Nord. Periodic, merge într-un loc al lumii asupra căruia trebuie atrasă atenţia ecologiştilor: a fost Amazonul, a fost Dunărea, acum este Polul Nord. În fiecare croazieră, au participat personalităţi cum ar fi prinţul Charles, ducele de Edinburgh, secretarul general al ONU, regele Simion al Bulgariei."

Întrucât pe mai multe canale se spune că una dintre alternativele la actuala situaţie din ţară ar fi revenirea la monarhie, l-am rugat pe AS Radu Duda să-şi spună părerea: "Această poziţie nu vine datorită unei alternative. Este un lucru natural pe care societatea îl trăieşte datorită prezenţei noastre în ţară." AS a amintit efortul constant al principesei Margareta în cadrul fundaţiei pe care o patronează, o instituţie susţinătoare a României sociale, umanitare, culturale. "De şase ani, regalitatea are o adresă, un suport instituţional. Eu am devenit reprezentant special, am mers, în plan public, în trei guvernări diferite. Se naşte ca un altfel de variantă, ca un fel de prezenţă românească unică, de o multitudine de esenţe pe care este greu să le defineşti şi care este pur şi simplu utilă ţării. Din cauză că modalitatea noastră de exerciţiu public este una legată de statalitate. Casa Regală nu este legată istoric de Executiv, este legată istoric de statalitate, de instituţia statului. Este un instinct al binelui naţional, dacă putem să-i spunem aşa."

Regele Mihai va face o declaraţie referitoare la situaţia actuală

Majestatea Sa regele Mihai va face, pe data de 10 mai, la Palatul Elisabeta, o declaraţie referitoare la situaţia actuală din ţară. "Regele va spune câteva cuvinte despre poziţia pe care el o are, referitoare la realitatea românească. Însă în ce ne priveşte, considerăm că ceea ce se întâmplă este un fenomen care se păstrează în limitele exerciţiului democratic. Părerea noastră este că, de fapt, conflictul, starea tensionată vin dintr-o problemă identitară, psihologică, pe care societatea românească o are, şi nu politică", a declarat prinţul Radu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite