Bill Gates, în vacanţă în Croaţia - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre vacanţa omului de afaceri Bill Gates, evoluţia situaţiei talibanilor din Afganistan sau anularea măsurilor luate împotriva ambasadorului american în Venezuele. Printre alte subiecte, Manchester City oferă 22 milioane de euro, plus Elano, pentru Maicon, iar Mathieu Bastareaud a recunoscut că a minţit.


Bill Gates, în vacanţă în Croaţia.

Bill Gates, co-fondatorul Microsoft şi omul cel mai bogat în lume, îşi petrece vacanţa în Croaţia, unde a vizitat o rezervaţie naturală în compania familiei sale, a informat Makfax. Îmbrăcat cu o bluză bleumarin şi în bermude gri, milardarul american a vizitat miercuri mica cetate medievală de la Skradin. El nu a prea gustat arta culinară locală, în pofida reputaţiei gastronomice a localităţii, ci s-a mulţumit să cumpere suveniruri şi o carte, potrivit aceleiaşi surse.

Talibanii pierd teren în sudul Afganistanului. Forţa internaţională a NATO în Afganistan a preluat iniţiativa asupra insurgenţilor talibani în sudul ţării, unde mii de soldaţi americani suplimentari sunt în curs de desfăşurare, a afirmat - joi - generalul Mart de Kruif, aflat la comanda celor 30.000 de soldaţi străini dislocaţi în sudul Afganistanului, potrivit AFP. Această situaţie permite ameliorarea netă a securităţii în zonă înainte de alegerile prezidenţiale şi provinciale din luna august şi stabilirea unor condiţii de alegeri reuşite pe plan local, a adăugat el.

Venezuela anulează măsurile luate împotriva ambasadorului american. Venezuela a ridicat măsurile adoptate împotriva ambasadorului SUA, expulzat în septembrie 2008, şi cere restabilirea imediată a lui Patrick Duddy în atribuţiile sale diplomatice, a anunţat - joi -Ministerul venezuelean al Afacerilor Externe, citat de Xinhuan. Totodată, în virtutea principiului reciprocităţii, SUA au ridicat măsurile similare luate împotriva ambasadorului Venezuelei la Washington, Bernardo Alvarez. Ambii ambasadori îşi vor putea relua funcţiile imediat, arată comunicatul MAE venezuelean.

Manchester City oferă 22 milioane de euro, plus Elano, pentru Maicon.
Clubul englez de fotbal Manchester City a oferit grupării italiene Internazionale Milano suma de 22 milioane de euro, plus jucătorul brazilian Elano, pentru un alt brazilian, Maicon, notează La Gazzetta dello Sport, care aminteşte că Elano este unul dintre fotbaştii pe care şi-i doreşte Mourinho la Inter pentru viitorul sezon, potrivit Sky Sport.

Mathieu Bastareaud a recunoscut că a minţit. Rugystul francez Mathieu Bastareaud, care a declarat că a fost victima unei agresiuni în plină stradă duminică la Wellington, declanşând un scandal internaţional, a recunoscut că a minţit şi a afirmat că "s-a lovit de o noptieră" în camera sa de hotel, mărturisirea fiind dată publicităţii de clubul său, Stade Francais. "Vreau să revin asupra incidentelor care s-au produs în Noua Zeelandă, scrie Batareaud în comunicat. Trebuie să spun adevărul lumii întregi. Sâmbătă seara, m-am întors la hotel după ce am băut prea mult. Am căzut în camera mea, m-am lovit de noptieră şi mi-am spart pometul. Mi-a fost ruşine, am intrat în panică, pentru că am crezut că voi fi dat afară din lot. Aşa că am inventat o poveste, în ideea că lucrurile se vor opri aici, dar, văzând amploarea pe care au luat-o lucrurile am preferat să spun adevărul", a continuat jucătorul, citat de The Guardian.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite