Criză de vaccin antitetanic la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unităţile sanitare şi farmaciile din Arad se confruntă cu o criză acută de vaccin atitetanic, după ce Institutul Cantacuzino a întrerupt, temporar, producţia acestui vaccin. Odată cu

Unităţile sanitare şi farmaciile din Arad se confruntă cu o criză acută de vaccin atitetanic, după ce Institutul Cantacuzino a întrerupt, temporar, producţia acestui vaccin. Odată cu această măsură s-a constatat că s-au epuizat, din depozitele din ţară, şi stocurile de vaccin antitetanic importat.

În această situaţie, conducerea Autorităţii de Sănătate Publică a recomandat medicilor să utilizeze dozele de vaccin existente pe stoc cu măsură.

"Conform recomandărilor Ministerului Sănătăţii Publice, se vor utiliza cu pondere dozele de VTA existente la nivelul cabinetelor medicilor de familie şi a spitalelor din judetul Arad, pentru a putea fi asigurate cazurile de urgenţă pentru următoarele două săptămâni, când Institutul Cantacuzino va putea elibera prima tranşă de vaccin către unităţile sanitare", se arată într-un comunicat de presă remis de dr. Gabriela Ţârle, director executiv în cadrul Autorităţii de Sănătate Publică Arad.

Aceasta a mai precizat că, în mod excepţional, pentru rezolvarea urgenţelor, Autoritatea de Sănătate Publică Arad va repartiza cabinetelor medicale vaccin VTA din stocul antiepidemic.

În luna iulie se prevede producţia a două tranşe de vaccin (de 50.000, respectiv 100.000 de doze), în luna august - 100.000 de doze, în septembrie - 140.000 de doze, iar ulterior vor fi produse cantităţi suplimentare celor menţionate.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite