Criza loveşte în directori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reducerea remuneraţiilor este considerată o măsură populistă de cei vizaţi, iar unii dintre ei se gândesc să demisioneze. Directorii regiilor şi societăţilor subordonate Consiliului Local Oradea nu vor avea o remuneraţie lunară mai mare decât cea a unui viceprimar - 4.175 de lei.

ll Huzureala pe banii contribuabililor pare să se fi încheiat. Consilierii municipali vor discuta mâine modificarea contractelor de mandat-cadru pentru directorii generali ai operatorilor economici de sub autoritatea consiliului local. Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 222/2008, salariile directorilor vor fi reduse drastic.

Măsura este considerată de şefii regiilor orădene ca fiind una populistă. Cel care va avea cel mai mult de suferit de pe urma acestei măsuri este Florin Morar, directorul Companiei de Apă Oradea, al cărui salar va fi diminuat de la 10.040 de lei la doar 4.175 de lei. „Mă gândesc foarte serios să mă îndrept spre alte activităţi. Nu mi se pare normal ce se întâmplă, este o măsură total greşită”, susţine Morar. „Măsura este o prevedere pur populistă şi negândită. Nimeni nu s-a gândit la implicaţii. Cei care aveau salarii peste 15.000 de lei se vor gândi la prostii. Pe mine nu mă afectează prea mult, nu voi pleca de la conducerea RAPAS”, spune Romulus Cozma, directorul Regiei Autonome a Pieţelor, Agrement şi Salubritate. În opinia lui Cozma, ordonanţa loveşte doar într-un segment restrâns de bugetari.

„La Finanţe, de exemplu, sunt funcţionari care cu sporuri ajung să câştige salarii de peste 10.000 de lei, dar ei nu sunt afectaţi de această prevedere legislativă”, mai spune directorul RAPAS.

Gligor rămâne

Dragoş Gligor, directorul Electrocentrale Oradea, spune că nu va pleca de la conducerea societăţii susţinând că „se poate trăi onorabil din salariul de director la CET”. Nu de aceeaşi părere este însă şi Cszuzi Istvan, directorul Regiei de Transpot Local. Acesta susţine că „nu se poate spune că lucrez pentru bani. Ordonanţa este injustă şi taie indemnizaţiile de conducere şi sporul de vechime, bani prevăzuţi de celelalte legi în vigoare”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite