Criză economică: O coadă de ”stomacuri goale” la cantina săracilor - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, presa spaniolă prezintă încă o dată o radiografie a crizei economice prin care trece peninsula şi care afectează, în primul rând, imigranţii. De asemenea, ziarele locale din Castellon vorbesc de spre campania împotriva prostituţiei pe care primăria din oraş o va lansa în curând şi care atacă, prin sloganuri, persoanele care apelează la serviciile unei prostituate.

Biblioteca are opere în limba chineză, arabă şi română”, informează ”Diario Montanes”. Pentru a veni în întâmpinarea diversităţii culturale din oraş, biblioteca din Torrelavega, Cantabria, are în dotare şi opere în limba română, chineză şi arabă. În general, este vorba despre cărţi pentru copii.

Împotriva prostituţiei”, publică ziarul ”ADN”, ediţia de Castellon. Primăria din Castellon lansează un program împotriva prostituţiei. Acesta se adresează, în special persoanelor care apelează la serviciile prostituatelor din zonă. Campania constă în răspândirea de pliante şi afişarea de panouri publictare care să conţină mesajul ”Banii tăi pot face mult rău. Prostituatele există pentru că tu le plăteşti”. 

O tabără ilegală este distrusă, după ce românii au părăsit-o”, titrează ziarul ”ABC”, ediţia de Sevilla. Serviciul de curăţenie din Guadalquivir, Sevilla, nu face faţă cantităţii enorme de gunoi rămase în urma ţiganilor de naţionalitate română care au fost evacuaţi, zilele trecute, dintr-o tabără ilegală pe care o construiseră în zona Los Remedios, din localitate. Serviciile sociale spun că nu au văzut niciodată o asemnea cantitate de fier vechi, saltele, haine şi gunoi adunate la un loc. Se estimează că este nevoie de multe zile de muncă pentru ca serviciul de curăţenie al oraşului să poată ridica toată mizeria acumulată în acel loc.

Explozia din parcul de maşini din Ledanca s-a datorat unei scântei de la o baterie”, relevă ”EL Decano de Guadalajara”. În urma investigaţiilor, poliţia din Guadalajara a anunţat că explozia provocată în data de 17 octombrie într-un parc de maşini s-a datorat unei scântei produse de o baterie de la un autoturism. Se pare că cei doi români care au decedat în explozie mutau combuistibil dintr-un rezervor în altul când s-a produs scânteia, ceea ce a dus la producerea unei explozii de mari proporţii, multe maşini arzând în totalitate în incendiu.

Dama şomajului se joacă pe scena cantinelor pentru săraci”, intitulează ziarul ”Gazeta” un articol în care este prezentată situaţia precară în care se află mulţi străini afectaţi de criza economică Spania. Imaginea pe care o descrie publicaţia despre criză nu este o masă la care politicienii dezbat soluţionarea ei, ci o coadă de ”stomacuri goale” care aşteaptă la uşa cantinelor pentru săraci, pentru o farfurie cu mâncare caldă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite