Cristian Tudor Popescu: "Ringier este vinovat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de Onoare al CRP a decis sancţionarea cu avertisment public a trustului Ringier România pentru că acesta a refuzat să răspundă acuzaţiilor privind accesarea neautorizată ale

Consiliul de Onoare al CRP a decis sancţionarea cu avertisment public a trustului Ringier România pentru că acesta a refuzat să răspundă acuzaţiilor privind accesarea neautorizată ale serverelor editoriale ale grupului Adevărul, informează un comunicat transmis NewsIn. "Dacă i s-a dat avertisment, înseamnă că Ringier este vinovat. Decizia noastră a fost că trustul Ringier a avut un comportament nepotrivit", a declarat preşedintele Clubului Român de Presă (CRP), Cristian Tudor Popescu (foto). Membrii Consiliului de Onoare al CRP au decis, cu majoritate de voturi, în favoarea avertizării publice a Ringier .

"A fost un vot cu majoritatea apreciabilă în favoarea acestei decizii. Consiliul de Onoare a hotărât să facă public acest avertisment şi însăşi reprezentanţii Ringier România au fost de acord cu acest lucru", a mai spus preşedintele CRP. Consiliul de Onoare al CRP a fost sesizat de reprezentanţii "Adevărul Holding", care au afirmat că serverele editoriale ale grupului au fost accesate neautorizat de la calculatoare identificate ca aparţinând trustului Ringier România. Acesta a avut la dispoziţie un interval de 10 zile pentru a răspunde acuzaţiilor. Potrivit CRP, la finalul acestei perioade, trustul Ringier România a decis să nu răspundă acuzaţiilor, motivând că acest răspuns ar putea fi utilizat într-un proces ce i-ar putea fi intentat de grupul "Adevărul". "Ringier România nu comentează decizia Clubului Român de Presă prin care trustul a fost sancţionat cu avertisment public, a declarat Adela Popescu, Communication & PR Manager al Ringier România.

Directorul general al grupului Adevărul Holding, Răzvan Corneţeanu, a afirmat, în data de 31 mai, că serverul tipografiei FED Dragoprint, unde se tipăresc publicaţiile "Libertatea" (editat de Ringier România) şi "Click" (editat de Adevărul Holding) a fost accesat de un utilizator care are ca număr de identificare, IP, un număr alocat trustului Ringier şi care a descărcat pagini întregi din "Averea" (fostul titlu al publicaţiei "Click").

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite