Cristian David cere ca expulzările să fie justificate şi nediscriminatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian David, ministrului de interne al României, cere transparenţă în aplicarea decretului privind expulzarea străinilor, relatează jurnalul italian "Il Messaggero". Normele de securitate

Cristian David, ministrului de interne al României, cere transparenţă în aplicarea decretului privind expulzarea străinilor, relatează jurnalul italian "Il Messaggero".

Normele de securitate incluse în decretul guvernului italian "trebuie să fie aplicate într-un mod nediscriminatoriu, astfel încat să se evite orice fel de abuz. Pentru aceasta, pretindem transparenţă şi obiectivitate în aplicarea actelor de expulzare. Acestea trebuie emise în baza unei cercetări corecte şi în mod proporţional cu faptele pentru care sunt puse în execuţie, fără a fi influenţate de criterii de naţionalitate sau de etnie".

Ministrul român a adăugat că "măsurile luate ieri demonstrează dorinţa României şi a Italiei de a colabora cu scopul rezolvării situaţiei dificile din Italia, mai cu seama din Roma. Aceste măsuri nu işi pot dovedi eficienţa fără cooperarea celor două state".

De asemenea, ministrul Cristian David a amintit că România a trimis 30 de agenţi de poliţie pentru a ajuta forţele de ordine din Italia, dintre care 20 specializaţi in contracararea activităţilor criminale şi 10 agenţi de frontieră cu pregatire în migraţiile clandestine.

Ministrul român de interne a subliniat că 5 din cei 30 de agenţi de poliţie sunt de etnie rromă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite