Cristian Cioacă descifrează mesajele Elodiei cu ajutorul psihologilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistul Cristian Cioacă (foto) a fost audiat ieri, timp de trei ore, la Parchetul General. Anchetatorii au primit rezultatele concluziilor expertizei privind probele ADN identificate pe

Poliţistul Cristian Cioacă (foto) a fost audiat ieri, timp de trei ore, la Parchetul General. Anchetatorii au primit rezultatele concluziilor expertizei privind probele ADN identificate pe uniforma de poliţist descoperită la Râşnov.

Soţul avocatei Elodia Ghinescu, dispărută fără urmă în noaptea de 29/30 august a.c., nu a dorit să facă niciun fel de declaraţii. În schimb, avocatul lui Cioacă, acuzat că şi-ar fi ucis soţia şi i-ar fi ascuns cadavrul, a declarat că poliţistul nu îşi explică modul în care uniforma şi alte bunuri au ajuns acolo. El a reclamat faptul că anchetatorii nu au luat amprente digitale de pe lucrurile descoperite la Râşnov.

Avocatul Florentin Sorescu nu exclude varianta unei înscenări la adresa clientului său. Sorescu a arătat că a luat legătura cu un psiholog pentru a înţelege mesajele pe care Elodia le trimitea unor bărbaţi. Psihologul i-ar fi spus că astfel de persoane sunt predispuse la suicid. Într-un mesaj pe internet, Elodia Ghinescu i-a scris SPP-istului Ilie Cristian, cu care se presupune că avea o relaţie extraconjugală, că "aş vrea să mă ascund şi să mor".

Interdicţia de a părăsi ţara, prelungită

Specialiştii au stabilit că unele obiecte găsite la Râşnov prezintă urme biologice de natură umană (sânge, celule epiteliale, secreţii) care au profilele genetice identice cu cele ale Elodiei Ghinescu.

De asemenea, anchetatorii mai susţin că "o parte dintre obiectele analizate, din cauza acţiunii factorilor de mediu, nu au relevat urme care să exprime un rezultat cert". Ieri, procurorii au decis să prelungească măsura interdicţiei de a părăsi ţara pe numele poliţistului Cristian Cioacă.

Cadavrul Elodiei Ghinescu a fost căutat în mai multe lacuri, anchetatorii avansând adevărate scenarii de filme poliţiste. Dacă iniţial, ipoteza lansată era că poliţistul şi-a tranşat soţia, a pus-o într-o valiză şi a aruncat-o într-un lac, acum se merge pe varianta că este posibil ca trupul Elodiei să fie fost zidit.

Nicio variantă nu poate duce însă la arestarea lui Cristian Cioacă, atât timp cât nu există cadavrul. (Liliana Năstase/Ionel Stoica)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite