LIVETEXT Lista cu vicepreşedinţii care trebuie să câştige circulă deja pe holurile Parlamentului. Cum explică Boc şi Udrea acest lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În doua zi a Convenţiei Naţionale a PDL se va alege structrura de conducerea a Biroului Permanent Naţional. Cei aproximativ 1400 de delegaţi aleg duminică prim-vicepreşedintele, vicepreşedinţii, trezorierul, secretarul general, cel executiv şi cel general adjunct.

UPDATE 02:50 La finalul Convenţiei PDL au fost aleşi Ion Ariton, Wiliam Brânză, Cristache Rădulescu, Mihaela Şandru, Alin Popoviciu şi Gheorghe Albu pentru funcţiile de secretar executiv al formaţiunii, iar Lucian Bode, Gabriel Berca şi Ştefan Pirpiliu au devenit secretari generali adjuncţi.

Potrivit Mediafax, anunţul privind câştigătorii ultimului vot din Convenţia PDL a fost întârziat aproape şase ore pentru că numărătoarea a fost reluată de câteva ori, cu rezultate diferite de fiecare dată. Numărarea voturilor a fost reluată după ce Cristina Trăilă a contestat rezultatul alegerilor pentru funcţiile de secretar executiv.

UPDATE 19.45 Unui delegat PDL din Constanţa i s-a făcut rău la Palatul Parlamentului, unde are loc Congresul PDL. Un echipaj SMURD l-a transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Bărbatul era conştient şi le-a cerut cameramanilor să nu îl filmeze pentru că îl văd cei de acasă.

UPDATE 17.30 Cei 15 noi vicepreşedinţi ai PDL sunt: Elena Udrea, George Scripcaru, Mircea Hava, Anca Boagiu, Theodor Paleologu, Sever Voinescu, Monica Macovei, Mihaela Popa, Romeo Raicu, Florin Popescu, Victor Tarhon, Daniel Florea, Gheorghe Ştefan, Traian Igaş şi Mihai Stănişoară.

Pe lista vicepreşedinţilor aleşi se regăsesc multe din numele de pe lista care a circulat pe la membrii PDL..

image

UPDATE 14:24 Emil Boc a declarat că listele care circulă printre printre delegaţii PDL nu sunt unele impuse, ci o încercare a celor care candidează de a-şi face lobby, dovadă şi faptul că Ioan Ariton apare pe unele liste, deşi şi-a retras candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte.

UPDATE 14:21 Ion Ariton şi-a retras candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte. Acesta va candida pentru un alt post.

UPDATE 14:20 Cum explică Udrea listele de vice: Să nu voteze lumea vreun necunoscut

UPDATE 13:53 Raluca Turcan şi-a retras candidatura pentru postul de vicepreşedinte al PDL.

UPDATE 13:45 De altfel, alegerile de astăzi de la PDL reprezintă doar o formalitate, în condiţiile în care lista cu cei care au câştigat încă de la negocieri funcţii de conducere în structura partidului circulă deja pe holurile Parlamentului. Citeşte aici mai multe.

Votul pentru aceste funcţii este în desfăşurare

Potrivit acestei liste, în afară de cele cinci nume din tabăra lui Blaga, negociate de Frunzăverde, celelalte zece posturi de vicepreşedinte aparţin susţinătorilor lui Boc: Victor Tarhon, Anca Boagiu, Dorin Florea, Gheorghe Ştefan, Elena Udrea, Monica Macovei, Traian Igaş, George Scripcaru, George Stănişoară şi Florin Popescu.

UPDATE 13:05 Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, şi senatorul Gabriel Berca şi-au retras candidaturile la funcţiile de vicepreşedinte al PDL.

15 funcţii de vicepreşedinte pune PDL la bătaie duminică la Consiliul Naţional de Coordonare.

UPDATE 12:42 Ioan Oltean, noul secretar general al PDL. Acesta îl va înlocui în acestă funcţie pe Vasile Blaga.

UPDATE 12:41 Roberta Anastase, Teodor Baconschi, Gheorghe Flutur şi Sorin Frunzăverde sunt noii prim-vicepreşedinţi ai PDL, în urma votului dat duminică de către delegaţii democrat-liberali. Theodor Paleologu a pierdut şi această competiţie.

image

UPDATE 11:58 Echipa lui Blaga primeşte posturi în funcţie de procentul obţinut de acesta - surse

Potrivit unor surse din cadrul partidului, echipa lui Vasile Blaga va primi locuri în conducere în funcţie de procentul obţinut de acesta în cursa pentru şefia partidului, informează Mediafax.

Aceasta este una dintre promisiunile făcute preşedintelui Traian Băsescu pe care susţinătorii lui Blaga intenţionează să o pună în practică.

Iniţial se vehicula ideea ca toţi oamenii care l-au susţinut pe Vasile Blaga şi care candidează pentru funcţii în conducerea partidului să-şi retreagă candidaturile.

Echipa lui Blaga a hotărât însă că acest lucru nu ar avataja-o, pentru că lumea ar uita de oamenii care sunt în tabăra fostului secretar general al partidului până la alegeri.

"Am discutat, ne-am certat, unii au zis să nu mai candidăm la nicio funcţie, dar am zis: «Ne dăm demisia, dar ce facem? În doi ani, uită lumea de noi»", a precizat unul dintre participanţi, citat de Mediafax.

UPDATE 11:19 Vasile Blaga a declarat, duminică, la sosirea la Palatul Parlamentului, că poate ajuta partidul şi din afara Biroului Permanent Naţional.

De asemenea, Blaga a negat şi informaţia potrivit căreia ar urma să devină liderul senatorilor PDL, având astfel un loc asigurat în BPN.

Întrebat dacă membrii echipei sale îşi retrag candidaturile de la toate funcţiile, Blaga a răspuns: "Fiecare are propria opţiune".

UPDATE 10:59 Mesajele candidaţilor pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL

Roberta Anastase:  "Astăzi echipa PDL merge mai departe, iar de mâine trebuie să ne apucăm de lucru pentru că ne aşteaptă de îndeplinit un prim obiectiv - câştigarea alegerilor locale de anul viitor. Este primul nostru obiectiv, primul nostru test, testul votului cetăţenilor".

Teodor Baconschi: "Sunt convins că proiectul legii votului prin corespondenţă îi va face pe românii din comunităţile de peste hotare să ne aducă nu 100.000 de voturi, cum ne-au adus rândul trecut, ci un milion de voturi. Este un obiectiv pe care îl putem atinge dacă vom reuşi să dăm acest necesar semnal de înnoire".

Gheorghe Flutur: "Pot lucra cu oricine, pun la dispoziţia partidului experienţa mea din domeniul parlamentar, din domeniul guvernamental şi din domeniul administraţiei publice locale".

Sorin Frunzăverde: "Viaţa există în principal în afara acestei convenţii şi atunci când luminile aceste rampe care până acum n-a mai existat în politica românească se vor stinge, democrat-liberalii va trebui să ne regăsim în intekriorul zidurilor cetăţii mai puternici şi mai fermi decât oricând în demersul nostru de înnpoire a ţării pe baza dreptei române axate pe valorile populare europene", a spus Sorin Frunzăverde.

Sorin Frunzăverde este unul dintre susţinătorii lui Vasile Blaga, care a decis să-şi menţină candidatura.

Theodor Paleologu, glumeţ din nou: "Dragi colegi, luaţi-vă revanşa pentru ieri şi votaţi după inimă. Nu mai repet ce v-am spus ieri. Cred că n-aţi uitat ce v-am spus ieri . Voi face întocmai cum am spus în speech-ul de ieri şi mulţumesc că mi-aţi făcut o economie în buget că nu aveam bani de atâta şampanie".

Pentru aceste funcţii ţi-au depus candidatura circa 90 de democrat-liberali.

Pentru candidaţii la funcţia de prim-vicepreşedinte se numără Sorin Frunzăverde, Roberta Anastase, precum şi fostul candidat de sâmbătă la şefia partidului, Theodor Paleologu şi ministrul de Externe, Teodor Baconshi.

Cristian Boureaunu a decis să-şi retragă candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte. Aceeaşi decizie a luat-o şi Constantin Ostaficiuc, un alt susţinător al lui Vasile Blaga.

"Cred că diferenţele între cele două moţiuni (Boc şi Blaga - n.r.) sunt foarte mari şi mi se pare normal ca preşedintele ales să-şi aleagă o echipă care să pună în practică moţiunea câştigătoare", a spus Boureanu.

Pentru postul de secretar general vor candida Ioan Oltean şi Sulfina Barbu.

Cezar Preda a anunţat încă de sâmbătă seara, după ce Vasile Blaga a piedut alegerile pentru funcţia de preşedinte că nu va mai candida pentru funcţia de secretar general, de fapt, pentru nicio funcţie de conducere.

"Nu trebuie să încurc vreun susţinător din echipa domnului Boc", a spus Cezar Preda.

Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Adriean Videanu şi Radu Berceanu au anunţat că nu candidează pentru nicio funcţie în partid. Preşedintele Traian Băseascu le-a mulţumit sâmbătă că au ales să facă un pas înapoi şi să lase o nouă generaţie de politicieni să se afirme.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite