Şi-a lichidat soţia cu sânge rece după ce a făcut un plan pe o foaie A4 şi a comandat crima

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii au ajuns la o ipoteză-şoc în cazul doctoriţei ucise cu bestialitate în propria locuinţă, la 29 martie. O crimă cum doar în documentarele Discovery ne-a fost dat să vedem a avut loc la Braşov. Un avocat a comandat uciderea soţiei sale pentru a încasa banii de pe asigurare.

Ancheta în cazul uciderii Violetei Teodorescu (45 de ani), omorâtă în propria locuinţă cu zeci de lovituri de cuţit şi de bâtă, a luat o turnură greu de imaginat. După ce l-au prins pe făptaş, anchetatorii urmăresc o pistă demnă de un scenariu de film poliţist. Victor Teodorescu, soţul doctoriţei măcelărite, este acuzat, susţin surse din anchetă, că ar fi comandat uciderea nevestei sale pentru a-i încasa asigurările de viaţă, în total aproximativ 100.000 de euro.

Ca să-şi pună planul în aplicare, fostul procuror, în prezent avocat, ar fi apelat la un tânăr de 21 de ani, condamnat în 2008 pentru trafic de droguri, care ar fi căpătat, astfel, şansa de a-şi scăpa mama de datorii de zeci de mii de euro. Odată cu moartea Violetei Teodorescu ies la iveală diferite persoane care-l acuză pe avocatul braşovean de afaceri dubioase şi de ţepe cu mulţi bani. Ancheta devine din ce în ce mai încâlcită, iar procurorii caută mobilul crimei în probele materiale, dar şi în mărturiile principalului suspect.

Avocat şi clienţi cu datorii

Poliţiştii au descins, ieri-dimineaţă, la locuinţa avocatului braşovean, unde, în urmă cu două luni şi jumătate, soţia acestuia a fost măcelărită cu 25 de lovituri de cuţit şi 15 lovituri de bâtă. Anchetatorii au răscolit locuinţa lui Victor Teodorescu, timp de cinci ore, urmărind noi indicii în acest caz. La câteva zile după crima din cartierul braşovean Noua, anchetatorii au stabilit un suspect principal în acest caz, care a şi fost arestat, la 2 aprilie. Erwin Victor Preş­mereanu (21 de ani) a fost acuzat de omor deosebit de grav. Preşmereanu a negat, în timpul anchetei, vinovăţia sa în acest caz. La începutul lunii iunie, dosarul crimei a fost mutat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde s-au continuat cercetările şi s-a stabilit noua pistă. Investigaţia a scos la lumină faptul că mama suspectului era o veche clientă a avocatului Teodorescu.

Violeta Teodorescu era medic psihiatru

Procurorii caută urma banilor

Ancheta a condus şi către soţul doctoriţei, avocatul Victor Teodorescu, care este suspectat că ar fi comandat uciderea femeii. Comanda ar fi fost executată de Erwin Preşmereanu, în contul plăţii unei datorii de 60.000 de euro, pe care avocatul ar fi preluat-o de la mama criminalului. Avocata lui Preşmereanu nu a dorit să precizeze dacă clientul său îşi va susţine în continuare nevinovăţia în acest caz. În schimb, ea spune că noua ipoteză îl va avantaja clar pe Erwin Preşmereanu. „Cu siguranţă, noile indicii din acest caz sunt mai mult decât favorabile clientului meu. Ne aşteptăm ca în foarte scurt timp să se facă lumină în acest caz", a declarat Silvia Pârşan, avocata lui Preşmereanu.

Pârşan confirmă existenţa datoriilor de 60.000 de euro, pe care mama clientului său le-a avut, la un moment dat, faţă de terţe persoane. „Există nişte datorii pe acte. Aceste datorii au fost preluate, pe parcursul anilor, de către avocat, de la mama clientului meu. Suma vehiculată este corectă, însă la aceasta s-au mai adăugat nişte dobânzi şi penalităţi", a adăugat Silvia Pârşan.

Legături vechi între suspecţi

Preşmerean le-a declarat, iniţial, anchetatorilor că a avut legături cu familia avocatului Victor Teodorescu, dar că nu o cunoştea personal pe soţia acestuia. Mama suspectului este însă o fostă clientă a avocatului Victor Teodorescu, cu care se pare că a păstrat permanent legătura. Ba chiar avocatul le-ar fi declarat unor cunoscuţi că, în intervalul de timp în care s-a petrecut crima, era cu mama criminalului la cabinetul său.

Planul crimei, pe o foaie A4

Presupusul plan al lui Victor Teodorescu de a-şi lichida soţia aproape că i-a şocat pe procurori. Conform unor surse judiciare, Teodorescu ar mai fi apelat, anterior, şi la alte persoane pentru a-i ucide nevasta, însă a fost refuzat. În final, l-a „ales" pe Erwin Victor Preşmereanu, mizând pe faptul că mama sa avea datorii mari de achitat.

image

Oana Teodorescu, fiica avocatului şi a doctoriţei

Pentru a fi sigur că planul său nu va da greş, Victor Teodorescu ar fi întocmit el însuşi schema după care trebuia ucisă soţia sa. A înşirat pe o foaie A4 „ingredientele" necesare şi i-a înmânat-o celui care avea să-i îndeplinească odioasa comandă. Numai că, după ce a fost arestat preventiv, Erwin Victor Preşmereanu le-a mărturisit procurorilor că autorul moral al crimei este însuşi soţul victimei şi, mai mult, le-a predat autorităţilor „notiţele" avocatului.

Oana Teodorescu, fiica  avocatului şi a doctoriţei

Dat de gol de expertiza grafologică

Anchetatorii au efectuat o expertiză grafologică, iar rezultatele au scos la iveală că scrisul de pe foaia tip A4 îi aparţine lui Victor Teodorescu. În plus, după efectuarea expertizei, avocatul, care în trecut a fost şi procuror, a fost pus sub monitorizare şi, astfel, a ieşit la iveală faptul că a ascuns probele şi a încercat să cumpere tăcerea celor la care apelase, în trecut, să-i ucidă soţia.

Fiica soţilor Teodorescu consideră că tot ce i se întâmplă tatălui ei este o înscenare. „Nu este adevărată varianta biletului dat de tatăl meu criminalului. Orice se poate falsifica foarte uşor. Nu este adevărat că mama ar fi avut o asigurare de viaţă. Oricum, asta nu este o chestiune care să intereseze presa. Mama criminalului nu avea datorii la tatăl meu şi nici tatăl meu nu avea datorii la altcineva. Nu ştiu cine i-a înscenat asta tatălui meu, pentru că oamenii sunt răi", ne-a declarat  Oana Teodorescu (21 de ani).

Propus pentru arestare

Planul diabolic al lui Teodorescu, cunoscut ca împătimit al jocurilor de noroc şi care se pare că acumulase datorii pe la cunoscuţi, ar fi avut ca scop încasarea asigurării de viaţă a soţiei sale, despre care se spune că se ridica la 100.000 de euro. El demarase deja procedurile pentru încasarea sumei, însă nu apucase să retragă niciun ban. Avocatul Victor Teodorescu a fost condus, pentru audieri, la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General. Bărbatul a fost pus sub acuzare, iar procurorii au anunţat că vor propune arestarea sa preventivă pentru 29 de zile. 

Vila din Braşov în care a fost ucisă cu bestialitate Violeta Teodorescu



CRIMINALUL, ARESTAT după AMPRENTE

Erwin Preş­mereanu a fost arestat pe baza amprentelor găsite în locuinţa familiei Teodorescu. În urmă cu trei ani, tânărul fusese condamnat pentru trafic de droguri şi a primit, atunci, o pedeapsă de doi ani cu suspendare. Aşa se face că poliţiştii aveau amprentele lui în baza de date.

„Un ucigaş cu sânge- rece, nu unul psihotic"

Psihoterapeuţii cred că totul a fost premeditat şi că s-a căutat inducerea în eroare a anchetatorilor. „Criminalul a venit cu o sarcină clară, dovedită de aplicarea mai multor lovituri de cuţit. S-a încercat îndreptarea atenţiei organelor de anchetă către un act maniacal. A fost un lucru cu atât mai grav cu cât a fost vorba despre o mutilare a victimei. Pe mine mă duce cu gândul la un ucigaş cu sânge-rece, calculat, şi nu la unul psihotic. Totul pare premeditat, atât de cel care a comandat crima, cât şi de cel care a executat-o şi care a urmărit toate indiciile soţului, acum suspectat. Cel care se presupune că a comandat crima a ţinut să nu se facă legătura cu el, în mod direct, când, de fapt, avea o situaţie conflictuală cu soţia. Apare aici şi o laşitate a soţului, care a ajuns să comande moartea soţiei, pentru a nu se păta cu sângele ei", a declarat psihoterapeutul Cătălin Gherasim.

Specialiştii sunt de părere că fiica familiei Teodorescu, Oana (19 ani), studentă la Facultatea de Arhitectură din Bucureşti, ar putea suferi o cădere psihică. „Dacă totul se dovedeşte a fi adevărat, fata celor doi îşi pierde în primul rând ambii părinţi. Tânăra ar putea fi teribil afectată şi poate suferi o cădere psihică, o depresie sau poate chiar să acţioneze necugetat. Dacă se dovedeşte că tatăl ei este vinovat, acest lucru poate să ducă chiar la renegarea lui, la dezgust şi profundă nemulţumire faţă de părinte", a mai spus psihoterapeutul.

''Cel care se presupune că a comandat crima a ţinut să nu se facă legătura cu el, în mod direct, când, de fapt, avea o situaţie conflictuală cu soţia.''
Cătălin Gherasim psihoterapeut

image
Psihoterapeutul Cătălin Gherasim, Foto: Stelian Grăjdan
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite