Creşteri modeste pentru indicii BVB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe un rulaj de 6,4 milioane de euro, acţiunile tranzacţionate pe piaţa principală au recuperat, în medie, 0,88% Investitorii nu au avut nici ieri puterea de a ridica semnificativ

Pe un rulaj de 6,4 milioane de euro, acţiunile tranzacţionate pe piaţa principală au recuperat, în medie, 0,88%

Investitorii nu au avut nici ieri puterea de a ridica semnificativ cotaţiile titlurilor listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

După două zile consecutive de scăderi, toţi indicii pieţei principale au revenit pe plus. Creşterile au fost, însă, modeste, de sub un punct procentual. Nici lichiditatea nu a reuşit să depăşească media înregistrată de la începutul acestui an, iar valoarea totală a schimburilor perfectate a fost de 7,3 milioane de euro (26,8 milioane lei).

"Bursa a traversat o şedinţă liniştită ca evenimente de piaţă. Mai mult, la jumătatea sesiunii s-a instalat o perioadă de apatie, când ordinele de vânzare/cumpărare au lipsit din piaţă", Adrian Bărbulescu, director general de operaţiuni Prime Transaction.

Evoluţii mixte în sectorul bancar

Emitenţii reprezentativi pentru sectorul bancar au înregistrat, ieri, evoluţii mixte. Astfel, în timp ce titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au depreciat cu 1,10% faţă de sesiunea anterioară, acţiunile BRD au crescut cu 0,91%, iar titlurile Băncii Carpatica (BCC) au rămas la cotaţia de 0,2600 lei/acţiune. Listate la categoria Internaţional, acţiunile Erste Bank (EBS) au închis la preţul de 160,7000 lei/titlu, în scădere cu 0,74%.

În sectorul petrolier, cei doi emitenţi reprezentativi, Petrom (SNP) şi Rompetrol Rafinare (RRC), au reuşit o apreciere a cotaţiilor.

Volum de 4,7 milioane de acţiuni SIF3

Primele poziţii în topul lichidităţii s-au plasat, ieri, SIF Transilvania (SIF3) şi SIF Oltenia (SIF5). SIF Transilvania a obţinut un volum de 4,7 milioane de titluri transferate.

"Deşi nu au apărut ştiri pozitive în piaţă despre societatea de investiţii, SIF3 a înregistrat o lichiditate foarte bună", subliniază Bărbulescu.

În afară de acţiunile SIF Oltenia (SIF5), care au câştigat 1,74%, toate celelalte patru acţiuni SIF au rămas la preţurile din şedinţa anterioară.

"Încă se observă o incertitudine din partea investitorilor, care nu-şi dau încă seama de direcţia pieţei şi reacţionează mai mult la veştile de pe pieţele externe", explică Adrian Bărbulescu.

Schimburi de 3,05 milioane de lei

Pe fosta piaţă electronică, valoarea tranzacţiilor perfectate ieri a fost de numai 3,05 milioane lei (832.888 euro). Indicele Rasdaq-Compozit a înregistrat o depreciere de 0,14% faţă de sesiunea anterioară. Indicele RAQ-I a crescut cu 1,5%, iar acţiunile din coşul indicelui RAQ-II au pierdut, în medie, 0,87%. Schimburile cu acţiuni Armax Gaz (ARAX) au totalizat aproape 0,6 milioane de lei.

Ultima tranzacţie cu acţiuni ARAX a fost încheiată la preţul de 0,1940 lei/titlu, în creştere cu aproape 5%. Pe locul secund în topul rulajelor s-a plasat Pantex SA Braşov (PANX), cu un total de 365.699 lei. Acţiunile PANX s-au ieftinit cu 9,6%, la 29,2000 lei/titlu. Pe locul trei ca rulaj s-a situat Imotrust Arad (ARCV). Titlurile dezvoltatorului imobiliar au crescut cu 0,92%, la 0,5500 lei/acţiune.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite