FMI: Creşterea şomajului va continua cel puţin încă un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FMI: Creşterea şomajului va continua cel puţin încă un an
FMI: Creşterea şomajului va continua cel puţin încă un an

Cea mai mare criză financiare din ultimele şapte decenii va avea consecinţe şi pe termen lung, mai ales prin creşterea şomajului, care va mai continua cel puţin un an, a declarat directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, citat de Bloomberg.

"Ne vom confrunta în continuare cu creşterea şomajului pentru cel puţin un an", a declarat Strauss-Kahn. "Din acest punct de vedere, criza nu a fost depăşită. Este prea devreme ca să proclamăm victoria, chiar dacă am evitat cele mai grave situaţii. Consecinţele se vor simţi pentru mult timp", a adăugat şeful FMI.

Aşa-numitul Grup 20 (al ţărilor bogate şi emergente n.r. ) ar trebui să se extindă "puţin" pentru a fi mai eficient, a sugerat Strauss-Kahn, şi a adăugat că organizaţia nu poate exclude de la discuţiile sale "un miliard de oameni din Africa."

G20 a convenit asupra unei strategii economice globale, la reuniunea din Pittsburgh ce s-a încheiat pe 25 septembrie, care vizează o recuperare mai echilibrată a ţărilor industrializate şi a celor emergente. În plus, ţările din G20 au fost de acord să crească uşor cota de participare a ţărilor emergente, ca semn de recunoaştere a creşterii importanţei lor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite