Creşte numărul şomerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Creşte numărul şomerilor
Creşte numărul şomerilor

Managerii firmelor româneşti estimează că activitatea din industrie, comerţ şi servicii va scădea moderat în perioada octombrie-decembrie, în timp ce construcţiile vor înregistreze un declin mai pronunţat, iar numărul salariaţilor se va diminua în toate sectoarele, a anunţat Statistica.

Directorii firmelor din industria prelucrătoare prevăd, pentru următoarele trei luni, o scădere moderată a producţiei (sold conjunctural -12%), potrivit anchetei de conjunctură publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Creşte numărul şomerilor din industrie

Numărul de salariaţi ar putea scădea în industria prelucrătoare (sold conjunctural -21%), mai ales în cazul firmelor cu cel puţin 500 de salariaţi (sold conjunctural -27%). Cele mai afectate domenii ar putea fi metalurgia, fabricarea produselor de cocserie şi a celor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, precum şi prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn şi plută, cu excepţia mobile. Potrivit estimărilor din octombrie, activitatea din construcţii ar putea înregistra, în următoarele trei luni, o tendinţă de scădere atât a producţiei (sold conjunctural -38%), cât şi a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural -39%).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite