Creşte numărul fondurilor de pensii care se retrag din piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul de Pensii AG2R se va retrage de pe piaţa de pensii private obligatorii, fiind al patrulea administrator, alături de Marfin, Zepter şi MKB Romexterra care ia această decizie. Conform

Fondul de Pensii AG2R se va retrage de pe piaţa de pensii private obligatorii, fiind al patrulea administrator, alături de Marfin, Zepter şi MKB Romexterra care ia această decizie. Conform procedurii, participanţii vor fi repartizaţi de către Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), în mod egal, la celelalte 14 fonduri de pensii administrate privat rămase pe piaţă.

Numai patru luni de activitate

Compania constituită la insistenţele sindicatelor din România, în asociere cu o companie din Franţa, nu a reuşit să strângă decât 1.217 aderenţi, în cele patru luni de aderare. Intrată printre ultimii pe piaţă, AG2R este acum printre primii care se retrag înainte de colectarea primelor contribuţii.

"AG2R Fond de Pensii este cel de-al patrulea administrator de pensii private care a luat decizia retragerii de pe piaţă", anunţă reprezentanţii CSSPP. Ulterior acestei repartizări, în termen de 90 de zile, participanţii se pot transfera la oricare alt fond de pensii fără plata unor penalităţi.

Procedura de retragere a autorizaţiei aplicată în cazul Fondului de Pensii AG2R este aplicabilă oricărui administrator, înainte de începerea colectării contribuţiilor participanţilor la fondurile de pensii administrate privat.

Cele patru companii care au decis să se retragă administrau fonduri de pensii la care au aderat 4.854 de persoane, reprezentând doar 0,1% din numărul total de 4,15 milioane de aderenţi la pilonul pensiilor administrate privat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite