Creşte acciza minimă la tutun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Creşte acciza minimă la tutun
Creşte acciza minimă la tutun

Ca să-i determine pe europeni să renunţe la fumat, miniştrii de finanţe din UE s-au înţeles asupra majorării accizei minime la tutun, precum şi asupra limitării pentru un anumit timp a importurilor de ţigări provenite din ţările cu taxe mai mici, potrivit unui proiect de directivă, relatează AFP.

În prezent, accizele la tutun trebuie să reprezinte cel puţin 57% din preţul pachetului de 20 de ţigări şi cel puţin 64 euro pentru 1.000 de ţigări. Potrivit proiectului, pragul ar urma să urce la 60% din preţul pachetului şi la 90 euro pentru 1.000 ţigarete până în 2014.

România, alături de Bulgaria, Grecia, Estonia, Letonia, Lituania, Ungaria, Polonia, are timp să se alinieze la noua directivă până la 1 ianuarie 2018.

Proiectul de act normativ permite, de asemenea, ţărilor membre ale Uniunii Europene să impună o limită cantitativă de trei cartuşe în ce priveşte numărul ţigărilor care pot fi introduse pe teritoriul lor.

În cadrul UE, diferenţele de taxare asupra ţigărilor ajung în prezent până la 600%, iar în ceea ce priveşte preţurile chiar la 700%. Britanicii, francezii, germenii şi irlandezii au cele mai mari taxe aplicate ţigaretelor, România şi Bulgaria înregistrând cele mai mici taxe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite