Creşte taxa de cazare la hotel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Turismului vrea să impună o taxă hotelieră unică la nivel naţional de 2% din valoarea unei nopţi de cazare sau a primei nopţi din sejur în cazul pachetelor turistice.

În prezent, taxa hotelieră este stabilită de autorităţile locale, şi poate varia între 0,5 şi 5% şi în funcţie de clasificarea unităţii de cazare.

Consiliile locale au stabilit, spre exemplu, în Bucureşti, că taxa hotelieră va fi şi în 2010 tot 3% din valoarea unui nopţi de cazare.

Pe litoral taxa poate fi de până la 5%
Pe litoral însă autorităţile locale au decis în aprilie ca din 2010, taxa hotelieră să varieze între 3,5% pentru unităţile de cazare de o stea şi 5% pentru hotelurile de patru şi cinci stele.

Timişoare este în prezent unul dintre judeţele care aplică cea mai mică taxa hotelieră posibilă ţinând cont de legislaţia în vigoare, 0,5%. Din 2010, însă, şi hotelierii timişoreni vor plăti mai mult către bugetul local, deoarece taxa va fi dublată, ajungând astfel la 1%.

În cazul Municipiului Bucureşti, taxa hotelieră va fi colectată de primăriile de sector, care îşi vor reţine numai 30% din cuantumul sumelor colecate. Restul, vor fi vărsate în contul special destinat Primăriei Generale a Capitalei.

Gestionarea fondurilor va reveni Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în Bucureşti. Consiliul de administraţie este format din reprezentanţi ai Primăriei Generale şi Consiliului General, ai Autorităţii Centrale pentru Turism şi ai Asociaţiilor Profesionale din Turism.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite