Cresc accizele la carburanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În şedinţa de Guvern din această săptămână, membrii Executivului ar putea decide o majorare a accizelor la combustibili începând cu 1 aprilie, au confirmat ieri, pentru „Adevărul“, surse guvernamentale.

Majorarea se va aplica dacă situaţia încasărilor la buget pe luna martie va impune apelarea la această sursă suplimentară de finanţare.

„Dacă încasările pe primele 25 de zile ale lunii martie vor fi mai mici decât se estima iniţial, este posibil să decidem creşterea accizelor la benzină şi motorină începând cu luna aprilie“, au precizat reprezentanţii Executivului.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a precizat, pentru NewsIn, că dacă „rezultă că există nevoie de venituri suplimetare, sursa ar putea să fie în această zonă, categoric“.

Contactaţi de “Adevărul”, reprezentanţii companiilor petroliere susţin că nu au fost consultaţi în această privinţă şi că nu li s-a adus la cunoştinţă o astfel de intenţie a Executivului. Tot ce ştiu ei este din presă, nu au avut discuţii cu cei de la Finanţe, ne-au spus petroliştii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite