Crema filmelor, la Veneţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aur, pe care se află şi producţiile "The Black Dhalia" a lui De Palma sau "Zwartboek" al lui Paul Verhoeven. Între realizatorii celor 21 de filme aflate în competiţie pentru prestigiosul Leu de

Aur, pe care se află şi producţiile "The Black Dhalia" a lui De Palma sau "Zwartboek" al lui Paul Verhoeven.
Între realizatorii celor 21 de filme aflate în competiţie pentru prestigiosul Leu de Aur şi cele alte 19 filme care concurează la secţiunea "Horizons" se numără mari nume ale cinematografiei, precum Brian de Palma sau Stephen Frears.
Foarte aşteptat va fi "World Trade Center", noul film al lui Oliver Stone inspirat din atentatele teroriste care au avut loc pe 11 septembrie 2001, care va fi difuzat în premieră europeană în cadrul festivalului. Anul acesta, la Festivalul de la Veneţia vor fi prezentate 62 de filme din 27 de ţări, printre care lungmetraje din Cipru, Indonezia şi Ciad, aflate pentru prima oară la această competiţie. Festivalul va aduce un omagiu Rusiei, prin secţiunea specială intitulată "Istoria secretă a cinematografului rus", în cadrul căreia vor fi prezentate 17 filme ale erei sovietice, din perioada 1934 - 1974. Pentru a sărbători o sută de ani de la naşterea a trei mari maeştri ai cinematografului italian, Roberto Rossellini, Mario Soldati şi Luchino Visconti, în centrul istoric al Veneţiei vor fi organizate două seri speciale dedicate acestora, pe parcursul cărora vor fi proiectate operele lor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite