Creditul de la Banca Agricolă a fost luat de fratele meu, care l-a achitat la timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a negat, vineri, că ar fi luat vreodată un împrumut de 158.000 USD de la Banca Agricolă, aşa cum l-a acuzat fostul şef al Corpului de Control al Guvernului,

Preşedintele Traian Băsescu a negat, vineri, că ar fi luat vreodată un împrumut de 158.000 USD de la Banca Agricolă, aşa cum l-a acuzat fostul şef al Corpului de Control al Guvernului, Valerian Stan.
Potrivit lui Băsescu, creditul a fost luat de fratele său, Mircea Băsescu, şi a fost returnat la timp, deşi banca a crescut dobânda convenită iniţial. Acuzaţiile lui Valerian Stan - care a susţinut că, în 1997, pe vremea când Băsescu era ministru, guvernul Ciorbea i-a şters acestuia un împrumut de la Banca Agricolă - l-au prins pe şeful statului tocmai în timpul unei vizite la Kiev. Vineri seara, înainte de a răspunde, el s-a documentat, a citit ordonanţa la care făcea Stan referire şi a vorbit cu fratele său. În plus, el şi-a amânat cu câteva minute declaraţiile, date pe Aeroportul Otopeni, pentru a se consulta cu consiliera sa pe probleme de comunicare, Adriana Săftoiu. După aceste pregătiri, Băsescu a cerut ca cercetarea actelor normative emise în ultimii zece ani să înceapă chiar cu ordonanţa din 1997 referitoare la Banca Agricolă. "Am înţeles că exista o anexă secretă, lucru absolut ilegal. Trebuie să vedem cine a stabilit ca acea anexă să fie secretă. Pentru că era vorba de bani publici, pe care îi prelua bugetul de stat. De asemenea, cer semnatarilor ordonanţei, domnului Ciorbea, domnului Mugur Isărescu, domnului ministru Ciumara, să îşi asume responsabilitatea încălcării legii, a nepublicării anexelor ordonanţei", a afirmat şeful statului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite