Creditorii au decis: Rulmentul se vinde pe bucăţi, la preţul de 32.543.890 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Creditorii au decis: Rulmentul se vinde pe bucăţi, la preţul de 32.543.890 de euro
Creditorii au decis: Rulmentul se vinde pe bucăţi, la preţul de 32.543.890 de euro

Creditorii societăţii Rulmentul Braşov au aprobat, miercuri, în cadrul adunării generale a creditorilor, procedura de vânzare pe bucăţi a activelor uzinei, potrivit unui nou plan de evaluăre reactualizat al activelor, la preţul de 32.543.890 de euro.

Potrivit lichidatorilor, majoritatea creditorilor au aprobat metoda de valorificare a activelor, fiind de acord cu vânzarea separată a bunurilor imobile ale societăţii.

Conform reevaluării bunurilor imobile, sumele care urmează să fie distribuite către creditori (fie în numerar, fie prin dare în plată a unor bunuri) sunt de 32.543.890 de euro. Creditorii care vor fi plătiţi în numerar, după scoaterea la licitaţie a unor bunuri, vor primi circa 4,4 milioane de euro, iar AVAS, ANAF, ANV şi Direcţia Fiscală vor primi anumite imobile în contul creanţelor pe care aceştia le deţin.

În acest caz, Primăria Braşov şi-a dat acordul de a prelua în administrare imobilele care se vor da în plată către creditorii bugetari în orice suprafaţă care va fi calculată de lichidatorii judiciari. Reevaluarea bunurilor societăţii a fost necesară ca urmare a schimbărilor majore de pe piaţă, deoarece valoarea de piaţă a bunurilor s-a modificat semnificativ de la ultima evaluare din decembrie 2007, potrivit "Memoriului de prezentare" înaintat de consorţiul de lichitatori către creditorii societăţii.

Valoarea bunurilor rămase - doar bunuri imobile (care includ terenuri constructii şi bunuri mobile considerate imobile prin destinaţie) se ridică la suma totală de 33.872.158 euro.


Prima licitaţie va fi organizată la jumătatea lunii noiembrie pentru vânzarea separată a obiectivelor: Laborator - Statie de epurare, Hala Mecanic şef, Spatiu verde, Pavilion administrativ, Constructii metalice, Parc Auto-magazie centrală, Staţie Hidrofoare, Drum I, Drum II, sistem energetic, camere de cămin. Potrivit Mediafax, bunurile menţionate vor fi dezmembrate din platformă în vederea valorificării lor. Valorificarea se face prin licitaţie publică cu strigare, pornind de la valoarea lor de evaluare conform noului raport întocmit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite