Credite pentru prestatorii de servicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întreprinzătorii care vor să se lanseze în afaceri din domeniul serviciilor sau să-şi dezvolte capacităţile deja existente pot accesa credite în valoare de până la un milion de dolari de la

Întreprinzătorii care vor să se lanseze în afaceri din domeniul serviciilor sau să-şi dezvolte capacităţile deja existente pot accesa credite în valoare de până la un milion de dolari de la băncile comerciale.
Creditele se acordă printr-un program de finanţare oferit de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.Beneficiari pot fi administratorii de societăţi care au cel puţin 51% din capitalul social în proprietate privată. Sunt eligibile pentru finanţare aproape orice tipuri de activitate, cu excepţia următoarelor: finanţarea cumpărării de terenuri sau a unor clădiri existente; finanţarea activităţilor legate de tutun (producţie, procesare, marketing), refinanţarea creditelor, leasing, finanţarea investiţiilor în valori mobiliare, achiziţia de utilaje second-hand. De asemenea, fac excepţie de la posibilitatea accesării creditului întreprinzătorii din oraşele mari, între care amintim: Bacău, Brăila, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Ploieşti şi Timişoara. Pentru societăţile cu sediul în aceste oraşe sunt eligibile activităţile de furnizare a unor bunuri legate de economia rurală (producţie şi procesare de produse agricole, construcţii de pensiuni etc.), iar pentru punctele de lucru aflate în afara oraşelor de mai sus se poate finanţa orice activitate.
Bunurile şi lucrările necesare pentru realizarea subproiectelor estimate la un cost mai mic de un milion USD echivalent pe contract pot fi achiziţionate în conformitate cu practicile comerciale ale beneficiarilor eligibili. Un credit nu poate depăşi suma de un milion USD sau echivalentul în lei, iar durata maximă a unui credit este de 96 de luni, inclusiv o perioadă de graţie de maximum 12 luni. Creditele se pot acorda în dolari SUA sau în lei. Creditele de tip "linie de credit" sau "descoperit de cont" nu fac obiectul acestui proiect, precizează finanţatorii.
Instituţii partenere pentru desfăşurarea acestui program sunt Banca Mondială, Ministerul Finanţelor Publice şi Banca Comercială Carpatica. Motiv pentru care este necesar acordul solicitantului de a se prezenta către acestea informaţii cu privire la proiect, pentru inspectarea de către reprezentanţii acestor instituţii a bunurilor, şantierelor, lucrărilor, planurilor şi construcţiilor incluse în proiect, operarea acestuia, precum şi a înregistrărilor şi documentelor aferente. De asemenea, este important acordul solicitantului cu privire la limitarea acordării de dividende pe perioada creditării, dovedind prin acest lucru dorinţa de a intensifica/extinde activitatea desfăşurată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite