Creditarea a scăzut şi în iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soldul creditelor contractate de populaţie şi firme a continuat să scadă în iulie, pentru a cincea lună consecutiv, până la un nivel de 197,9 miliarde de lei, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).

Contracţia de 0,1% a creditului neguvernamental în iulie faţă de luna precedentă a avut loc pe fondul diminuării componentei în lei cu 1,2% şi al avansului celei în valută, exprimat în moneda naţională, cu 0,7%.

Mai puţine împrumuturi în lei

Creditul în lei s-a diminuat în iulie cu 1,2% faţă de luna precedentă, la 79,92 miliarde de lei, în timp ce soldul împrumuturilor în valută, exprimat în moneda naţională, a crescut la 117,98 miliarde de lei.

Exprimat în euro, creditul în valută s-a majorat în luna iulie cu 0,6%. Creditul neguvernamental a înregistrat în iulie o creştere de 10,8%, respectiv 5,4% în termeni reali, faţă de finele aceleiaşi luni din 2008.

Soldul creditelor în lei acordate populaţiei se situa după primele şapte luni ale anului la 39,49 miliarde de lei, în scădere cu 0,3% faţă de iunie, dar în urcare cu 0,5% comparativ cu sfârşitul lunii iulie 2008.

Soldul creditelor în valută a rămas constant în iulie pe segmentul populaţiei, la 59,95 miliarde de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite